Στη Βίλα Αριάδνη ο πρίγκιπας Κάρολος

Κρήτη
Στη Βίλα Αριάδνη ο πρίγκιπας Κάρολος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την Κνωσό , στη 1:45 το μεσημέρι της Παρασκευής, το πριγκιπικό ζεύγος επισκέφθηκε τους χώρους της Βρετανικής Σχολής και τη Βίλα “Αριάδνη”, όπου είχε συνάντηση με τα μέλη της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Στη Βίλα Αριάδνη παρατέθηκε γεύμα με ελάχιστους και υψηλούς προσκεκλημένους. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η διεθνούς φήμης και κρητικής καταγωγής σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη, η Ειρήνη Δομαζάκη της Creta Farms, αλλά και η Χριστίνα Χαλκιαδάκη περιλαμβάνονται ανάμεσα στους καλεσμένους.

Όλοι καλεσμένοι της Κατερίνας Φρέντζου, ιδρύτρια του Branding Heritage στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη έκθεση αφιέρωμα στη Μινωική Κρήτη αλλά και βρέθηκε και το πριγκιπικό ζεύγος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πήλινα κιούπια, που παραπέμπουν ευθέως στα μινωικά αγγεία και σκεύη, έχουν επιστρατευτεί για να προετοιμαστεί το παραδοσιακό κρητικό γεύμα στον πρίγκιπα Κάρολο. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα μυηθεί στη βάση της μινωικής διατροφής που έχει επιρροές μέχρι και σήμερα.

Το γεύμα παρατέθηκε στο πλαίσιο του Branding Heritage – Contemporary Minoans, το οποίο οργανώνει το διήμερο συμπόσιο «ωδή» στον Μινωικό πολιτισμό και την ελληνική κληρονομιά.

Σημειώνεται ότι η Βίλα Αριάδνη αποτέλεσε την κατοικία του Sir Άρθουρ Έβανς κατά το διάστημα που έμενε στην Κρήτη για να πραγματοποιεί τις ανασκαφές στο Ανάκτορο της Κνωσού. Έκτοτε ανήκει στην Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή και χρησιμοποιείται για έρευνες αναφορικά με την Κνωσό.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφτούν επίσης και μια παλιά αποθήκη του Έβανς, η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση, και για την οποία θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση για την αποκατάστασή της.

Η πριγκίπισσα της Κορνουάλλης, σύζυγός του, Καμίλα, λίγο αργότερα αναχώρησε προκειμένου να επισκεφτεί και το Οινοποιείο Λυραράκη.

Στις 3 παρά τέταρτο το πριγκιπικό ζεύγος θα βρίσκεται στις Αρχάνες, όπου θα ενημερωθεί για το έργο στέγασης προσφύγων από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, και θα συνομιλήσει με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας, στο παλαιό σχολείο Αρχανών. Οι δυο τους θα ξεναγηθούν σε φωτογραφική έκθεση στην οποία αποτυπώνονται οι δράσεις των προσφύγων σε όλους τους τομείς.

Επόμενος και τελευταίος σταθμός είναι η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή στην πλατεία της Παναγίας της Φανερωμένης, όπου θα στηθεί παραδοσιακή γιορτή με έντονο άρωμα Κρήτης και παραδοσιακά προϊόντα. Νωρίς το απόγευμα, στις 4:20, θα γίνει η αναχώρηση του πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” με ειδική πτήση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News