Κρήτη

Μινωικό γεύμα στον Κάρολο στη Βίλα Αριάδνη

Πυρετώδεις ήταν οι προετοιμασίες στη Βίλα Αριάδνη στο πλαίσιο υποδοχής του πρίγκιπα Καρόλου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη Βίλα Αριάδνη παρατέθηκε γεύμα στον πρίγκιπα Κάρολο με ελάχιστους και υψηλούς προσκεκλημένους. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Έλενα Δομαζάκη της Creta Farms, η Χριστίνα Χαλκιαδάκη, η διεθνούς φήμης και κρητικής καταγωγής σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη αλλά και η Μαρεύα Μητσοτάκη περιλαμβάνονται ανάμεσα στους καλεσμένους.

Όλοι καλεσμένοι της Κατερίνας Φρέντζου, ιδρύτρια του Branding Heritage, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται η μεγάλη έκθεση αφιέρωμα στη Μινωική Κρήτη αλλά και βρίσκεται στο νησί το πριγκιπικό ζεύγος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πήλινα κιούπια, που παραπέμπουν ευθέως στα μινωικά αγγεία και σκεύη, επιστρετεύτηκαν για να προετοιμαστεί το παραδοσιακό κρητικό γεύμα στον πρίγκιπα Κάρολο. Ο πρίγκιπας Κάρολος μυήθηκε στη βάση της μινωικής διατροφής, της οποίας οι επιρροές φτάνουν μέχρι και σήμερα.

Το γεύμα παρατίθεται στο πλαίσιο του Branding Heritage – Contemporary Minoans, το οποίο οργανώνει το διήμερο συμπόσιο «ωδή» στον Μινωικό πολιτισμό και την ελληνική κληρονομιά.

Σημειώνεται ότι η Βίλα Αριάδνη αποτέλεσε την κατοικία του Sir Άρθουρ Έβανς κατά το διάστημα που έμενε στην Κρήτη για να πραγματοποιεί τις ανασκαφές στο Ανάκτορο της Κνωσού. Έκτοτε ανήκει στην Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή και χρησιμοποιείται για έρευνες αναφορικά με την Κνωσό.

Η Έλενα Δομαζάκη της Creta Farms αλλά και η Χριστίνα Χαλκιαδάκη ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους στο γεύμα προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου

Στη Βίλα Αριάδνη η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η ιδρύτρια του Zeus+Dione Μαρεύα Μητσοτάκη και η ιδρύτρια του Branding Heritage Κατερίνα Φρέντζου

Πυρετώδεις ήταν οι προετοιμασίες πριν την άφιξη του πριγκιπικού ζεύγους

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια