Κρήτη

Δεκάδες οι μικροκλοπές, ταμπουρωμένοι οι πολίτες στα σπίτια τους

Θα το καταλάβει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αν μιλήσει με τον κόσμο

Τα στατιστικά στοιχεία που επικαλείται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τα παραπάνω δηλώνει στο Ράδιο 98,4 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Πικράκης, μετά την απάντηση του Υπουργού στο βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη περί μείωσης των ποσοστών κλοπών-διαρρήξεων στο Ηράκλειο κατά 31,16% το Α΄ τρίμηνο του 2018.

Ο Νίκος Τόσκας αναφορικά με την ενίσχυση της δύναμης της αστυνομίας είπε πως αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος Αυγούστου,  αρχικά με τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και λοιπές τοποθετήσεις και διπλωματικά επικαλέστηκε την εκπόνηση ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, τόσο στο Ηράκλειο όσο και στη Χερσόνησο κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

«Καλά τα στατιστικά, αλλά ο Υπουργός πρέπει να έρθει σε επαφή με την κοινωνία και τους πολίτες για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Από εκείνους θα ακούσει πως ταμπουρώνονται στα σπίτια τους στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία τους καθώς τα περιστατικά είναι καθημερινά» λέει στο Ράδιο 98,4 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Πικράκης.
Αναφορικά με την ενίσχυση της δύναμης στην περιφερειακή Ένωση Ηρακλείου τον Αύγουστο που ο Υπουργός ανακοινώνει, επισημαίνει το αργό του πράγματος και το κενό στο σχεδιασμό της ηγεσίας που έπρεπε να είναι έτοιμος από το 2017.
Για την τάξη των πραγμάτων οι κενές οργανικές θέσεις στη περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ανέρχονται στις 100, λέει ο κος Πικράκης με τον αριθμό των αστυνομικών στους 750.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια