Κρήτη

«Δημιουργώ με τον ήλιο, τον αέρα και το νερό» από τον φορέα HE.art

Ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από θέματα που αφορούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 12 Μαΐου στο Ηράκλειο και στο Πολιτιστικό κέντρο, το Green Workshop «Δημιουργώ με τον ήλιο, τον αέρα και το νερό», το οποίο διοργανώνεται από τον ανεξάρτητο φορέα δράσεων πολιτισμού HE.art σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης EUROPE DIRECT, το δημιουργικό γραφείο WHITE COVER design studio και την Εκπαιδευτική Έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, την τέχνη και την εκπαίδευση το Green Workshop λειτουργεί ως ένας ζωντανός διαδραστικός χώρος ιδεών και προτάσεων με θέμα την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Γύρω από μια πρωτότυπη καλλιτεχνική εγκατάσταση με τίτλο «το Ηλιακό Σύστημα», η οποία λειτουργεί αντλώντας ενέργεια από τον ήλιο και παρουσιάζει το ηλιακό μας σύστημα, ο επισκέπτης μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο παραγωγής ενέργειας με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και να εξερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στην οικολογία και το design.
Παράλληλα, όπως είπε στο Ράδιο 98,4 η Σοφία Μαράκη, Creative Director HE.art,σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες, έχουν διαμορφωθεί ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία μέσω της εξερεύνησης των εκθεμάτων τους και της βιωματικής άσκησης ευαισθητοποιούν τα παιδιά γύρω από θέματα που αφορούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Επιπλέον, τα παιδιά θα κληθούν να δώσουν μια δεύτερη ζωή με μεγαλύτερη χρηστική ή αισθητική αξία σε αντικείμενα που πλέον δεν χρειαζόμαστε.
Μέσα από τη διάδοση της γνώσης και της τεχνολογίας και τους τομείς των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, το green workshop, εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στην οικολογική συνείδηση και τον πολιτισμό και επικεντρώνεται σε έναν φιλικό προς το περιβάλλον «επανασχεδιασμό» της καθημερινότητάς μας.
Η HE.art είναι μια νεοσύστατη μη κερδοσκοπική οργάνωση δράσης πολιτισμού, η οποία επικεντρώνεται στην αναζήτηση νέων τρόπων καλλιτεχνικής έκφρασης σε άμεση σχέση και συνάρτηση με το δημόσιο χώρο.
Αντικείμενο της “HE.art” είναι η δημιουργία πρωτότυπων και καινοτόμων ατομικών ή ομαδικών δράσεων πολιτισμού. Τα πεδία δράσης της αφορούν σε διάφορους τομείς πολιτισμού, ενώ παράλληλα τονίζουν την ιδιόρρυθμη σχέση της τέχνης με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Από την τέχνη στο δημόσιο χώρο, τις καλές και εφαρμοσμένες τέχνες, τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα, τις παραστατικές τέχνες, την επιμέλεια εκθέσεων, την αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό design, έως τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops), ομιλιών κα.
Μέσω των δράσεών της, η ομάδα “HE.art” επιθυμεί να συμβάλλει στην ανάδειξη νέων ανθρώπων, ιδεών και προτάσεων. Στόχος είναι η δημιουργία εναλλακτικών θεσμών, που θα καλλιεργούν και θα προάγουν το σύγχρονο πολιτιστικό δυναμικό της πόλης και της αλληλεπίδρασής του με το κοινωνικό σύνολο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια