Κρήτη

Συγκινεί ο γιατρός για την 37χρονη: «Βιάστηκες να φύγεις… Καλό παράδεισο καλή μου»

Συγκινούν τα λόγια του Διευθυντή της ΜΕΘ Βενιζελίου, Ανέστη Κιούλπαλη για τη Χρύσα που "έφυγε", αλλά άλλα άφησε πίσω της το μεγαλύτερο αγαθό: Τη ζωή

Η 37χρονη μπορεί να «έφυγε», όμως, χωρίς να το ξέρει, άφησε πίσω το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να δώσει κάποιος σε κάποιον άλλο: την ίδια τη ζωή.

Πρόκειται για την 37χρονη Χρύσα, μια νεαρή κοπέλα που είχε ολόκληρη τη ζωή μπροστά της, όμως τελικά «έφυγε» με την οικογένειά της να παίρνει μια δύσκολη και συνάμα γενναία απόφαση, να προβαίνει στην «υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπισμού», δηλαδή στο να δωρίσει τα όργανα της αγαπημένης τους κόρης, συγκλονίζοντας τόσο όλους τους Κρητικούς, όσο και την ιατρική κοινότητα του νησιού.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής θεραπείας του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Ανέστης Κιούλπαλης, είπε το δικό του «αντίο» στη Χρύσα, που όπως αναφέρει, «δυστυχώς δε γνώρισε», αλλά και ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στους γονείς της άτυχης κοπέλας, κκ. Μιχάλη και Μαλαματένια.

Τα λόγια του κ. Κιούλπαλη, όπως ο ίδιος τα έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαρισμό του στο Facebook, συγκινούν:

«Μια δυσπλασία σε ένα αγγείο, που κάποια στιγμή έσπασε προκαλώντας καταστροφικές βλάβες στον εγκέφαλο σου και που δεν μπορέσαμε δυστυχώς να αντιμετωπίσουμε επέφερε τελικά το μοιραίο, τον πρόωρο χαμό σου.

Όλες αυτές τις μέρες που μαζί δώσαμε την άνιση μάχη στα σύγχρονα μαρμαρένια αλώνια, στις λευκές αίθουσες της εντατικής είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την οικογένεια σου, εσένα δυστυχώς όχι, ποτέ δεν συνήλθες, και δεν ήταν έκπληξη τελικά η απόφαση τους να προβούν στην υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, να δωρίσουν τα όργανα σου, τώρα που πια εσύ δεν τα χρειάζεσαι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα Μιχάλη και Μαλαματένια.

Καλό παράδεισο σε σένα καλή μου κοπέλα που βιάστηκες να φύγεις. Να ξέρεις ότι μας συγκλόνισες όλους μας.»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια