Άκρως επικίνδυνοι οι κακοποιοί που απέδρασαν κατά την μεταγωγή στην Κρήτη

Κρήτη
Άκρως επικίνδυνοι οι κακοποιοί που απέδρασαν κατά την μεταγωγή στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα σε βάρος των 5 αστυνομικών στα Χανιά για την απόδραση.

Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα των τεσσάρων κρατουμένων των Φυλακών Αγιάς Χανίων, ανάμεσα τους και δύο βαρυποινίτες αδίστακτοι εκτελεστές,που απέδρασαν από το γκαράζ του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος στον Πειραιά κατά την επιχείρηση μεταγωγής τους στην Κρήτη. 

Η κλούβα της αστυνομίας μετέφερε στο πλοίο 11 Αλβανούς κρατούμενους. Ο ένας εκ των τεσσάρων που απέδρασαν, ακινητοποιήθηκε από λιμενικό υπάλληλο και συνελήφθη ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και ένας δεύτερος που συνελήφθη κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισοβίτες διέφυγαν με τη βοήθεια συνεργών.

Oι δυο κρατούμενοι είναι καταδικασμένοι σε δις ισόβια για ανθρωποκτονίες .Ο ένας είναι ο 35χρονος Αλβανός Halili Juliand γνωστός ως «Νίκο» o οποίος είχε λάβει την εντολή από τον γνωστό κακοποιό Βασίλη Βαρελά για τη στυγερή δολοφονία του Φελίμ Μεζάι και του μόλις 2,5 ετών γιού του που βρέθηκε με κομμένο το λαιμό το Νοέμβριο του 2011.  Ο δεύτερος είναι ο 30χρονος Ντότζι Αλφόνσο ο οποίος τον Μάρτιο του 2014 είχε σκοτώσει ιδιοκτήτη ψιλικών στην Ελευσίνα ,ενώ είναι μήνα πριν, είχε ξυλοκοπήσει ηλικιωμένη στον Ασπρόπυργο η οποία υπέκυψε λίγες ημέρες αργότερα στα τραύματά της. 

Στην ομάδα των δραπετών ήταν δύο ακόμη Αλβανοί, που κατηγορούνται για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News