default-image

Λήγει η σύμβαση 350 γιατρών - νοσηλευτών στις ΜΕΘ της χώρας

Κρήτη
Λήγει η σύμβαση 350 γιατρών - νοσηλευτών στις ΜΕΘ της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία στις τάξεις των εργαζομένων

«Άμεσα λήγουν οι συμβάσεις και κανείς δεν γνωρίζει αν αυτές θα ανανεωθούν οι αν θα απολυθούν τόσοι άνθρωποι, πως θα καλυφθούν οι θέσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υπάρχουσες ανάγκες και πως εκείνες του καλοκαιριού» λέει στο Ράδιο 98,4 το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης.

Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί για  τον κίνδυνο χιλιάδες υπάλληλοι νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ προς συνταξιοδότηση να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σύνταξη και χωρίς προκαταβολή σύνταξης, με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και στον συναρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.

Όπως εξηγεί πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απαιτεί από τις Διευθύνσεις Προσωπικού την υποβολή μαζί με το Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων που είναι προς συνταξιοδότηση, να υποβληθεί αναλυτική κατάσταση μισθοδοσίας από το έτος 2002 έως την ημερομηνία παραίτησης και πως διαφορετικά δεν διεκπεραιώνονται οι Κύριες Συντάξεις των υπαλλήλων με ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο.

«Ούτε στο ΠΑΓΝΗ μπορεί να γίνει αυτό» προσθέτει ο Κυριάκος Θεοδοσάκης καθώς ούτε οι υπηρεσίες του αλλά ούτε οι εργαζόμενοι διαθέτουν στοιχεία μισθοδοσίας του 2002. 

Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή 12 Μαΐου

Το Σωματείο Εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ προγραμματίζει για αύριο Παρασκευή την απόδοση τιμής σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό με την προσφορά ενός λουλουδιού, συμβολική κίνηση για την προσφορά του στο χώρο της υγείας.

Η 12η του Μάη δεν γιορτάζεται με λόγια και ευχολόγια, τιμάται με έργα, με δράση, με επαγρύπνηση και αγώνες, λένε οι αποδεκατισμένοι σήμερα νοσηλευτές, που μάχονται οικονομικά και θεσμικά προκειμένου να επιβιώσουν. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News