default-image

Μετά τη δωρεά οργάνων, σειρά είχε το ...τελευταίο αντίο στην 37χρονη

Κρήτη
Μετά τη δωρεά οργάνων, σειρά είχε το ...τελευταίο αντίο στην 37χρονη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο θάνατος και ελπίδα "πάνε μαζί". Η οικογένεια της 37χρονης που κατέρρευσε από εγκεφαλική αιμορραγία δώρισε τα όργανά της σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από μοσχεύματα.

Έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατο της. Η 37χρονη που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ενώ αθλούνταν σε γυμναστήριο της πόλης του Ηρακλείου έφυγε για το δικό της ταξίδι , όμως η οικογένεια της πήρε την πιο σημαντική και γενναία απόφαση, μέσα από το παιδί της να προσφέρει ελπίδες και χαμόγελα σε ανθρώπους που λαχταρούν να ζήσουν και η ζωή τους κρέμεται από μία κλωστή.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της δωρεάς οργάνων παρουσία 4 ιατρικών επιτελείων απο νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Ομάδες από το Ιπποκράτειο , τον Ευαγγελισμό, το Ωνάσειο και το ΠΑΓΝΗ , έφθασαν στο Βενιζέλειο προκειμένου να παραλάβουν ήπαρ, νεφρούς, καρδιά και κερατοειδείς χιτώνες αντίστοιχα.

«Η διαδικασία ξεκίνησε στη 1 και ολοκληρώθηκε στις 5.30 το πρωί με επιτυχία . Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και υπό άκρως συντονισμένες κινήσεις του Βενιζέλειου Νοσοκομειου, όλα κύλησαν ομαλά. Δυστυχώς η κατάσταση των πνευμόνων της εκλιπούσης δεν ήταν καλή και αποφασίστηκε τελικά να μην γίνει η λήψη τους». Αυτά ανέφερε σήμερα το πρωί στο neakriti.gr, ο κ. Βολακάκης, χειρουργός, εντατικολόγος της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο οποίος και είχε την πλήρη ευθύνη μέχρι να υλοποιηθεί η απόφαση της οικογένειας για τη δωρεά οργάνων.

Πλέον μετά την μεγαλόψυχη απόφαση της οικογένειας, το τελευταίο αντίο στην 37χρονη γυναίκα, "είπαν" οι δικοί της άνθρωποι, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέων Κλαζομενών.

Η κηδεία τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι με πλήθος κόσμου να συνοδεύει τη Χρύσα στην τελευταία της κατοικία.

Στην ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ο χειρουργός – εντατικολόγος κ. Ευάγγελος Βολακάκης στη ΜΕΘ Βενιζελείου, για το δώρο ζωής που προσέφερε η οικογένεια παρά το θρήνο της.

«Μέσα από το χαμό της κόρης μου η καρδιά της δε θα σταματήσει να χτυπάει αφού θα βρίσκεται στο σώμα ενός άλλου ανθρώπου» ήταν τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας της 37χρονης προς τον κ. Βολακάκη. Σίγουρα λόγια μιας μητέρας που κατάφερε να μετουσιώσει το θρήνο σε μια μεγαλόψυχη απόφαση που θα σώσει ζωές πολλών συνανθρώπων μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News