Πώς έγινε η απόδραση των κρατουμένων που επρόκειτο να έρθουν Κρήτη

Κρήτη
Πώς έγινε η απόδραση των κρατουμένων που επρόκειτο να έρθουν Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άφαντοι παραμένουν οι δύο από τους 4 κρατούμενους που επιχείρησαν να αποδράσουν στο λιμάνι του Πειραιά , αργά το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταγωγή τους στις φυλακές των Χανίων.

Αν και εντοπίστηκαν οι δύο το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να εντοπισθούν και να συλληφθούν αυτοί που κατάφεραν να ξεφύγουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λεωφορείο του τμήματος Μεταγωγών με 11 αλλοδαπούς κρατούμενους μπήκε στο πλοίο της γραμμής, με προορισμό τα Χανιά.

Άγνωστο υπό ποιες ακριβώς συνθήκες στο γκαράζ του πλοίου τέσσερις από τους κρατούμενους άρχισαν να τρέχουν προς το λιμάνι. Οι αστυνομικοί συνοδοί τους κινητοποιήθηκαν, έτρεξαν πίσω τους και παράλληλα ζήτησαν άμεσα βοήθεια από τους λιμενικούς που βρίσκονταν στο χώρο του λιμανιού. Πολύ γρήγορα συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις, ενώ ο δεύτερος εγκλωβίσθηκε λίγο μακρύτερα, στο χώρο του λιμανιού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, απο το protothema οι άλλοι δύο δραπέτες που είναι Αλβανοί ποινικοί κατάφεραν να διαφύγουν προς την οδό Θερμοπυλών, έξω από το λιμάνι. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τους παρέλαβε βανάκι που οδηγούσε συνεργός τους. Οι δραπέτες, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, είχαν βοήθεια και μέσα στο γκαράζ του πλοίου, καταφέρνοντας να λυθούν από τα δεσμά τους.

Βαρυποινίτες με δις ισόβια οι εκτελεστές που δραπέτευσαν στον Πειραιά -Ο ένας είχε δολοφονήσει ένα παιδί 2,5 ετών

Οι δύο κρατούμενοι που παραμένουν ασύλληπτοι έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα και η άμεση σύλληψη τους θεωρείται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Όπως μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι δύο κακοποιοί είναι αρκετά επικίνδυνοι αν κρίνουμε από τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Ήταν Νοέμβριος του 2011 όταν ολόκληρη η Ελλάδα πάγωσε από το διπλό φονικό στο δημοτικό διαμέρισμα Άριος Καλαμάτας. Ένας 35χρονος Αλβανός είχε βρεθεί δολοφονημένος με μια σφαίρα στο κεφάλι και πλάι του ο μόλις 2 ετών γιος του. Ο δράστης του είχε κόψει το λαιμό. Το παιδί είχε δολοφονηθεί άγρια για να μην είναι μάρτυρας στη δολοφονία του πατέρα του.

Ο δράστης εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου. Αυτή ήταν η δουλειά του, σύμφωνα με την Αστυνομία. Εκτελεστής. Σε βάρος του εκκρεμούσαν ήδη δύο εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία ενός 32χρονου στη Μεσσηνία το 2008 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άνδρα το Μάρτιο του 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτός ο άνθρωπος, μαζί με έναν ακόμη που επίσης εκτίει ισόβια ποινή κατάφερε να φύγει μέσα από τα χέρια των 11 αστυνομικών και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News