Κρήτη

Αναλαμβάνουν δράση στην Κρήτη ποδηλάτες αστυνομικοί

«Έρχονται» οι αστυνομικοί με ποδήλατα και στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε Ηράκλειο και σε Ρέθυμνο σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Το μέτρο επεκτείνεται με 64 νέα ποδήλατα σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Τρίκαλα, Λευκάδα και Ύδρα.

Οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, που στελεχώνουν τις ομάδες με τα ποδήλατα, είναι νέοι, με μόρφωση και γνώση τουλάχιστον αγγλικών, ενώ όλοι σχεδόν μαθαίνουν και ξένες άλλες γλώσσες.

Βασικές προτεραιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

– Η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας οδηγίες και πληροφορίες.

– Η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες ή φορείς για τη διευθέτηση προβλημάτων, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος.

– Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματική διαχείριση ήπιων περιστατικών.

"Είναι μια άλλη όψη της Αστυνομίας σήμερα" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, υπογράμμισε ότι παρότι αρχικά αμφισβητήθηκε από κάποιους, αποδεικνύουν πως ήταν μια εξαιρετική επιλογή, μια εξαιρετική απόφαση, όπως τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι : "Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και αυτός είναι, μεταξύ άλλων, ο λόγος που την επιλέγουν όλο και περισσότεροι τουρίστες. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ασφάλειας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας τουριστών και πολιτών. Και σε αυτό το πλαίσιο η Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια, καταγράφει σημαντικές επιτυχίες και αναλαμβάνει νέες δράσεις και πρωτοβουλίες για τη διατήρησή του".

Φωτογραφία: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια