Κρήτη

«Κραυγή» αγωνίας από τους αστυνομικούς του Ηρακλείου

Με ανακοίνωσή - επιστολή τους οι αστυνομικοί του Ηρακλείου, την οποία απέστειλαν στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων και στον Α.Ε.Α. προϊστάμενο επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κοινοποίησαν και σε βουλευτές Ηρακλείου, στον Δήμο Χερσονήσου και στην Ένωση Ξενοδόχων, θέτουν την πολιτική και φυσική ηγεσία προ των ευθυνών τόσο απέναντι στους συναδέλφους τους αστυνομικούς, όσο και απέναντι στην κοινωνία.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά τους είναι αποκαρδιωτικές. Από την πρόσφατη πολυδιαφημισμένη αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών, η νευραλγική αυτή Υπηρεσία ενισχύθηκε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να υπολειτουργεί και οι κενές οργανικές θέσεις να παραμένουν πολυάριθμες.

Τονίζουν επίσης πως η αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών, η νευραλγική αυτή Υπηρεσία ενισχύθηκε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να υπολειτουργεί και οι κενές οργανικές θέσεις  να παραμένουν πολυάριθμες.

Ενώ τονίζουν ότι πέραν του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, η υλικοτεχνική υποδομή σε οχήματα και εξοπλισμό δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων κατά την τουριστική περίοδο.      

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης - επιστολής των Αστυνομικών του νομού Ηρακλείου:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Την 08-05-2018 αντιπροσωπία του Δ.Σ. μας επισκέφθηκε το Α.Τ. Χερσονήσου Ηρακλείου. Υπηρεσία που αστυνομεύει την περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστών στην Ελλάδα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η «βαριά βιομηχανία» του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό.

Μία αρνητική εικόνα όμως αποτρέπει του τουρίστες να επισκευθούν ξανά την χώρα μας και μεταφέρουν αρνητικές εμπειρίες στους υπολοίπους συμπατριώτες τους που είχαν πρόθεση να το πράξουν στρέφοντάς τους σε άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδος.

Στο νησί μας ήδη η τουριστική περίοδος από τα μέσα Απριλίου έχει ξεκινήσει και η συγκεκριμένη Υπηρεσία δεν έχει ενισχυθεί από κάποιον αστυνομικό εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, κάτι που τόσο χρόνια εφαρμόζονταν από την φυσική και πολιτική ηγεσία κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής, ούτε υπάρχει κάποια ενημέρωση για το εάν και το πότε θα γίνει κάτι τέτοιο.

Αντίθετα πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας είναι αποκαρδιωτικές. Από την  πρόσφατη πολυδιαφημισμένη αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών, η νευραλγική αυτή Υπηρεσία ενισχύθηκε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να υπολειτουργεί και οι κενές οργανικές θέσεις  να παραμένουν πολυάριθμες.

Πέραν του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, η υλικοτεχνική υποδομή σε οχήματα και εξοπλισμό δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων κατά την τουριστική περίοδο.      

Με την παρούσα θέτουμε πολιτική και φυσική ηγεσία προ των ευθυνών τους τόσο απέναντι στους συνάδελφους μας και το κύρος του Σώματος, αλλά κυρίως απέναντι στην Κοινωνία μας που απαιτεί την προστασία του κυριότερου και τελευταίου αγαθού που προσφέρει εργασία στις οικογένειές μας, πριν είναι πολύ αργά και δημοσιεύματα δυσαρεστημένων τουριστών κατακλύσουν τον διεθνή Τύπο.

Mε εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια