Επιστρέφουν στον Πειραιά οι πρόσφυγες απ’ όπου και ξεκίνησαν

Κρήτη
Επιστρέφουν στον Πειραιά οι πρόσφυγες απ’ όπου και ξεκίνησαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το πλοίο της γραμμής επιστρέφουν στην Αθήνα οι 50 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν προσωρινά στο κτήριο των Λιμενεργατών στο Λιμάνι Ηρακλείου, μετά τη χθεσινή περιπέτειά τους λίγα ναυτικά μίλια μακριά από τους Καλούς Λιμένες.

Το ταξίδι της επιστροφής κάνουν με πλοίο της γραμμής, που αναχωρεί από το λιμάνι του Ηρακλείου oι μετανάστες, ώστε την Πέμπτη να βρίσκονται στην Αθήνα, απ’ όπου και ήρθαν.

Η ελπίδα ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, καθώς με το ταξίδι τους αυτό περίμεναν να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο.

Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τα ξημερώματα της Τρίτης και οι 50 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων ήταν δύο γυναίκες και δύο μικρά παιδιά με καταγωγή από Συρία, Ιράκ, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Όλοι τους, οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, για ταυτοποίηση και αποτυπώματα. Μεταξύ των προσφύγων - μεταναστών και τρεις άνδρες που φέρεται να είναι οι διακινητές, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον των αρμόδιων Αρχών. 

Αντίστροφη ροή στο μακρινό ταξίδι της ελπίδας

Μέσω Κρήτης ξεκίνησε τελικά το ταξίδι και η περιπέτεια για τους πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος, με προορισμό την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο 10ημερο έφτασαν στο νησί μας μέσω πλοίου της γραμμής από Πειραιά, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να πληρώνουν περίπου 4.000 ευρώ ο καθένας ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα των Λιμενικών αρχών τρεις Αιγύπτιοι ήταν οι διακινητές οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία.

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα

Το ξύλινο σκάφος εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές 14 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο Λίθινο.  Όταν το σκάφος έβαλε νερά, ένας επιβαίνων αναγκάστηκε να καλέσει τον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Υπό τον συντονισμό του Θαλάμου Επιχειρήσεων στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από πλωτά σκάφη του λιμενικού στο νησί αλλά και σκάφος της FRONTEX, με το πλοιάριο να δένει στους Καλούς Λιμένες τα μεσάνυκτα, με όλες τις υπηρεσίες να συντονίζονται για τη μεταφορά και την φιλοξενία τους.

Αρχικά, υπήρξε άρνηση στο να συνεργαστούν με τις αρχές για το λόγο αυτό υπήρξε καθυστέρηση στην όλη επιχείρηση μεταφοράς τους στα νότια του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News