Πώς μπορείτε να προσφέρετε ρούχα & παπούτσια στους 53 πρόσφυγες και μετανάστες

Κρήτη
Πώς μπορείτε να προσφέρετε ρούχα & παπούτσια στους 53 πρόσφυγες και μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η «Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες» για τις 53 ψυχές, που εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα ανοιχτά των Καλών Λιμένων σε αλιευτικό σκάφος, μετά από κλήση για βοήθεια που πραγματοποίησε ένας από αυτούς.

Η «Πρωτοβουλία Ηρακλείου», προχώρησε σε μία κίνηση ανθρωπιάς, ζητώντας από τους κατοίκους του νησιού να προσφέρουν ρούχα και υποδήματα στους 53 αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι μετά την παροχή αναγκαίων ειδών και περίθαλψης, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι διαθέτουν νόμιμα έγγραφα και επιθυμούσαν να φτάσουν στην Ιταλία.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν άμεση ανάγκη από ρούχα και παπούτσια και σύμφωνα με την Πρωτοβουλία τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να είναι καθαρά και όχι φθαρμένα.

Μεγαλύτερη είναι η ανάγκη, σύμφωνα με ανάρτηση της Πρωτοβουλίας στο Facebook, σε ανδρικά, καθότι ανάμεσα στους 53 μετανάστες, υπάρχουν μόνο δύο γυναίκες και δύο αγοράκια ηλικίας 8 και 10 ετών.

Τα ρούχα και τα υποδήματα θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα Λιμενεργατών στο Λιμάνι Ηρακλείου, καθώς και η ταξινόμηση και το μοίρασμα θα λάβουν χώρα στο ίδιο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι και οι 53 μετανάστες και πρόσφυγες, βρίσκονται στο Ηράκλειο, ασφαλείς.

Όλοι τους, οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, για ταυτοποίηση και αποτυπώματα. Μεταξύ των προσφύγων - μεταναστών είναι γυναίκες και παιδιά, καθώς και τρεις άνδρες που φέρεται να είναι οι διακινητές.

Όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα θα είναι ελεύθεροι να μετακινηθούν όπου επιθυμούν, ενώ για τους υπόλοιπους θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τι χρειάζονται

Ειδικότερα, αυτά που χρειάζονται, σύμφωνα με την ανάρτηση είναι παιδικά παπούτσια για αγόρι νούμερο 33 και 36, γυναικεία παπούτσια νούμερο 37 και 39.

Ανδρικά παπούτσια νούμερο 44, 46, 41 (3 ζευγάρια), 43 (4 ζευγάρια) και 42

Δύο αλλαξιές παιδικά νούμερο 8 για αγόρι και νούμερο 10 για αγόρι.

Δύο αλλαξιές γυναικεία νούμερο Μ.

Ανδρικά ρούχα νούμερα: S, M, L, XL, κυρίως t shirts, μπλούζες ελαφριές, φόρμες και κάλτσες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News