Εντοπίστηκε το σκάφος με τους πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Κρήτη
Εντοπίστηκε το σκάφος με τους πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eπιχείρηση στήθηκε για το σκάφος το οποίο μετέφερε πάνω από 40 μετανάστες- πρόσφυγες. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέχρι τις 22:30 το σκάφος ήταν περίπου δύο μίλια απόσταση από τους Καλούς Λιμένες, οι ίδιες πηγές επίσης αναφέρουν ότι το πλοίο πλέει αυτοδύναμα.

Έκτακτη σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων στο Ηράκλειο, προκειμένου να διευκρινιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τους περισσότερους από 40 μετανάστες του ξύλινου σκάφους που οδηγείται στους Καλούς Λιμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, στη σύσκεψη είναι παρόντες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Απόλλων Φιλιππής, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, της Αστυνομίας, αλλά και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Η ρυμούλκηση τους σκάφους με τους 45 πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησε το απόγευμα, παρά τους ανέμους της τάξεως των 6 με 7 Μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.  Το σκάφος εντοπίστηκε νότια των Καλών Λιμένων αργά το απόγευμα και αναμένεται τα μεσάνυχτα να φτάσει στους Καλούς Λιμένες. 

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πάνω από 40 επιβαίνοντες του ξύλινου αλιευτικού φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία τους, με προτεραιότητα των Αρχών να είναι η μεταφορά των ανθρώπων σε ασφαλές σημείο, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις από επιβαίνοντες για τη μεταφορά και αποβίβασή τους σε λιμάνι της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι το μικρό ξύλινο αλιευτικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν ένας εκ των επιβαινόντων κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν λιμενικές αρχές της Κρήτης και το συντονισμό έχει ο θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Μεταξύ άλλων στην επιχείρηση συμμετέχει ένα σκάφος από το Λιμενικό Σταθμό της Αγίας Γαλήνης και ένα από τους Καλούς Λιμένες.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News