default-image

Mέτρα για την Κρήτη λόγω λειψυδρίας προτείνει περιφερειακός σύμβουλος

Κρήτη
Mέτρα για την Κρήτη λόγω λειψυδρίας προτείνει περιφερειακός σύμβουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο νομοθέτης ορίζει, πως δύναται λόγο της Ξηρασίας η οποία είναι αποτέλεσμα έντονων καιρικών φαινόμενων (ανομβρία), να κηρυχτεί μία περιοχή ή Περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέει ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Γιάννης Λεονταράκης στο Ράδιο 98,4 προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αποζημιώσει παραγωγούς στον Έβρο εντός των συγκεκριμένων πλαισίων.

Στην ερώτηση του αναφέρει:

Η Κρήτη φέτος διανύει ίσως μία από τις χειρότερες υδρολογικές περιόδους των τελευταίων δεκαετιών.

Με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για ακόμα πιο μειωμένες Βροχοπτώσεις τα επόμενα Χρόνια!

Αποτέλεσμα ίσως της Κλιματικής Αλλαγής που συντελείται. Που σημαίνει εκπόνηση ή επικαιροποίηση σχεδίων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι συνέπειες εμφανείς με τεράστια μείωση στα αποθέματα νερού, όσο και στην έντονη ξηρασία που παρατηρείται σε πολλές περιοχές του νησιού!

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει έλλειψη νερού, αυτός ίσως να είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης των Κατοίκων του νησιού.

Δυστυχώς λόγω της ξηρασίας πολλές καλλιέργειες αλλά και άλλοι τομείς της Πρωτογενής παραγωγής, αντιμετωπίζουν ανεπανόρθωτες ζημιές και τίθεται θέμα επιβίωσης, εάν αναλογιστεί κανείς την Οικονομική Κατάσταση των Παραγωγών και της Χώρας.

Τόσο σε ζωικό Κεφάλαιο όσο και σε απώλεια εισοδημάτων!

Ο νομοθέτης ορίζει, πως δύναται λόγο της Ξηρασίας η οποία είναι αποτέλεσμα έντονων καιρικών φαινόμενων (ανομβρία), να κηρυχτεί μία περιοχή ή Περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα αναφέρει πως λόγω της Ξηρασίας υπάρχουν επιπτώσεις στην Γεωργία-Κτηνοτροφία αλλά και την υγεία των ανθρώπων. Όπως επίσης κίνδυνος πυρκαγιάς, διατάραξη οικολογικής ισορροπίας και Ερημοποίηση περιοχών.

 Ένα φαινόμενο το οποίο καταστρέφει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Κρήτης! Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ πως είναι πρέπον να εξεταστεί η πιθανότητα Κήρυξης της Κρήτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης η εξέταση του αιτήματος προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ίσως να τύχει σοβαρής αντιμετώπισης από την κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News