Κρήτη

Έφυγε ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Φθενός

Θλίψη στην περιοχή του πρώην Δήμου Τυλίσου, εξαιτίας του χαμού του Βασίλη Φθενού που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έφυγε σε ηλικία 70 ετών.


Ο Βασίλης Φθενός έγινε ευρύτερα γνωστός όχι μόνο ως πρώην Δήμαρχος Τυλίσου απο το 1999 έως και το 2002,  αλλά και ως στρατιωτικός.

Και μάλιστα ως αξιωματικός και καταδρομέας της Α΄ Μοίρας Καταδρομών είχε συμμετάσχει στην Επιχείρηση «Νίκη και στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο τον Ιούλιο - Αύγουστο του 1974, με κυριότερη μάχη αυτή του αεροδρομίου της Λευκωσίας, όπου οι Έλληνες κομάντος κράτησαν τον αερολιμένα παρά την επίθεση των Τούρκων και το ύπουλο παιχνίδι των ανδρών του ΟΗΕ.

Η κηδεία του θα γίνει  την ερχόμενη Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι στις Γωνιές Μαλεβιζίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημήτρίου, με την παρουσία και στρατιωτικών αρχών .

Ενώ η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στο πατρικό του στις Γωνιές, απο το πρωί της Τετάρτης.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για τον Βασίλη Φθενό


Θλίψη σκόρπισε στο Μαλεβίζι – και όχι μόνο – το άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Τυλίσου Βασίλη Φθενού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1. Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της 7-5-2018.
2. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Τη δημοτική δαπάνη ενταφιασμού του και τη δωρεάν διάθεση ταφοπεδίου.
4. Να ονομαστεί δημοτική οδός, ως οδός «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΘΕΝΟΥ».
5. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του.
6. Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου στην εξόδιο ακολουθία του και ο Πρόεδρος να αναγνώσει την απόφαση αυτή.


Ποιος ήταν ο Βασίλης Φθενός (1948 – 2018)

Ο Βασίλειος Φθενός, γεννήθηκε στις Γωνιές Μαλεβιζίου το 1948.

Εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων, το 1965, πρωτεύσας στη σειρά του.

Το 1974, έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου, ως υπολοχαγός της Α΄ Μοίρας Καταδρομών. Συμμετείχε στην επιχείρηση «Νίκη» με την Α΄ Μοίρα Καταδρομών που ξεκίνησε από τη Σούδα με 17 ελληνικά αεροπλάνα.
Μετά την απογείωση του αεροσκάφους του στη Λευκωσία ο Β. Φθενός κατόρθωσε πρώτος να προσεγγίσει τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, προκειμένου να διαταχθεί η κατάπαυση των «φιλίων πυρών», που είχαν προηγουμένως ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του ενός «Νοράτλας» και το θάνατο 33 επίλεκτων ανδρών. Στις μάχες που ακολούθησαν η Μοίρα στην οποία συμμετείχε με θάρρος και αυταπάρνηση, κατόρθωσε να προστατέψει πολλές οχυρές θέσεις της Μεγαλονήσου, μεταξύ άλλων και το Αεροδρόμιο της Λευκωσίας, το οποίο υπήρξε βασικός στόχος του Αττίλα.
Με την Α΄ Μοίρα Καταδρομών Κύπρου συμμετείχε και στις πολεμικές επιχειρήσεις του Αττίλα 2 κατά τις οποίες, μεταξύ άλλων, απετράπη η επιχειρηθείσα από τους Τούρκους κατάληψη της Λευκωσίας.
Αποστρατεύτηκε οικειοθελώς από το στράτευμα με το βαθμό του Ταξιάρχου το 1989.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Γωνιών Μαλεβιζίου (1995-1998).
Διετέλεσε Δήμαρχος του τέως Καποδιστριακού Δήμου Τυλίσου (1999-2002).

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ηρακλείου

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Τυλίσου, Βασίλη Φθενού.
Ο Βασίλης Φθενός, σε όλη την πορεία του στα κοινά, διακρίθηκε για την εργατικότητα και το ήθος του, με τα οποία πορευόταν μέχρι το τέλος.
Υπήρξε αγωνιστής και πατριώτης, πολεμώντας με σθένος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Κύπρου το 1974 ως καταδρομέας, υπηρετώντας την Πατρίδα του και τα ιδανικά της.
Η απώλειά του μας λυπεί βαθύτατα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια