«Ξινή» βγήκε η βόλτα στον 14χρονο - και όχι μόνο - που κόλλησε στη λάσπη

Κρήτη
«Ξινή» βγήκε η βόλτα στον 14χρονο - και όχι μόνο - που κόλλησε στη λάσπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκατετράχρονο αγόρι «παγιδεύτηκε» στη λάσπη του βάλτου που έχει σχηματιστεί περιμετρικά από το λίγο νερό το οποίο έχει απομείνει στο άδειο Φράγμα Μπραμιανών.

Τα δεξί πόδι του 14χρονου μαθητή Γυμνασίου, βυθίστηκε στη λάσπη του βάλτου και ήταν αδύνατο να μετακινηθεί, κινητοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, που σχεδίασε και έφερε εις πέρας, μια ολόκληρη επιχείρηση, για να καταφέρει τελικά να το απεγκλωβίσει μετά από 2 ώρες επίμονης προσπάθειας.

Ο νεαρός είχε πάει από το πρωί ποδηλατοβόλτα στο Φράγμα Μπραμιανών μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, άφησαν τα ποδήλατα τους έξω από την περίφραξη του άδειου ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών και προχώρησαν πεζοί, για να φτάσουν στα ερείπια της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία που έχει αναδυθεί πλέον, καθώς το νερό του ταμιευτήρα έχει υποχωρήσει πάρα πολύ.

Λίγα μέτρα πριν την εκκλησία, ο νεαρός πλησίασε κοντά στο νερό και κάρφωσε στη λάσπη χωρίς να μπορεί να βγει από αυτήν παρά τις προσπάθειες των φίλων του. Ένα από τα παιδιά όταν κατάλαβε ότι ο φίλος του κινδυνεύει, ειδοποίησε από το κινητό του τηλέφωνο τους γονείς του 14χρονου κι εκείνοι με τη σειρά τους την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας.

Σε ελάχιστο χρόνο τρείς πυροσβέστες με ένα όχημα έφτασαν στο σημείο που είχε κολλήσει ο μικρός, και παρά τις προσπάθειες δεν μπόρεσαν να τον τραβήξουν έξω από το βάλτο.

«Επειδή η επιχείρηση είχε τεχνικές δυσκολίες, ζητήσαμε ενισχύσεις και καλέσαμε την ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Γρήγορα έφθασε ένα ακόμα πυροσβεστικό όχημα από την Ιεράπετρα με άλλους τέσσερις άνδρες, που με τη βοήθεια και του ίδιου του πατέρα του αγοριού, καταφέραμε μετά από επίμονες και προσεκτικές προσπάθειες, να ελευθερώσουμε το παιδί και να το τραβήξουμε σε στέρεο έδαφος.

Θέλω να παρακαλέσω τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες, να μην πλησιάζουν κοντά στο βάλτο, που έχει σχηματιστεί περιμετρικά του νερού του ταμιευτήρα, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος», μας είπε ο υποδιοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας επιπυραγός κ. Δημήτρης Καλιοτζής.

«Κληθήκαμε να κάνουμε μια επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός παιδιού από έναν βάλτο, πράγμα το οποίο επιχειρήσαμε για πρώτη φορά στην καριέρα μας στην Π.Υ.

Προσπαθήσαμε με διάφορες τεχνικές, να απομακρύνουμε τα φερτά υλικά από το σημείο όπου είχε βουλιάξει το παιδί στη λάσπη, και με τη βοήθεια του ίδιου του νεαρού που ήταν συνεργάσιμος και την συνδρομή του πατέρα του, που ήταν πάρα πολύ ψύχραιμος, τα καταφέραμε να τον τραβήξουμε από το βάλτο.

Θα πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος στο Φράγμα και να μπουν προειδοποιητικές πινακίδες γιατί θα έχουμε και άλλα τέτοια ατυχήματα», πρόσθεσε με τη σειρά του ο επιπυραγός κ. Μανόλης Ροβιθάκης, που πήρε μέρος στην επιχείρηση, ενώ τελικά το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, δε χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την Ιεράπετρα.

Ψύχραιμοι παρά την αγωνία που πέρασαν οι γονείς του 14χρονου Γιάννη, ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού βεβαιώθηκαν ότι το παιδί τους δεν είχε υποστεί κάποιο τραυματισμό στο παγιδευμένο του πόδι, το συνόδευσαν με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μέχρι το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, για να του γίνουν οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις.

«Μας ειδοποίησαν τα παιδιά που ήταν στην παρέα του και τρέξαμε με τη σύζυγο μου να βοηθήσουμε να απεγκλωβιστεί ο μικρός από τη λάσπη. Ήθελε να φτάσει μέχρι την εκκλησία, αλλά δεν υπολόγισε ότι ήταν τόσο επικίνδυνο να πατήσει στη λάσπη. Η περιπέτεια αυτή θα του μείνει αξέχαστη όπως και σε εμάς τους γονείς του. Τέλος καλό, όλα καλά. Ευχαριστούμε όλους, όσοι βοήθησαν να λήξει γρήγορα η περιπέτεια του παιδιού», μας είπε μετά το τέλος της επιχείρησης απεγκλωβισμού, ο κ. Κώστας πατέρας του 14χρονου μαθητή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News