default-image

Δυο master plan για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Κρήτη
Δυο master plan για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ένταξη δύο έργων στο ΠΕΠ Κρήτης (Ε.Π. Κρήτης 2014-2020) που στοχεύουν στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση φαινομένων λειψυδρίας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για τις μελέτες που έχουν στόχο να δώσουν απαντήσεις στην διαχείριση κρίσεων οι οποίες μπορούν να ανακύψουν στον τομέα της ύδρευσης και είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους. Συνεργασία η οποία στοχεύει στην καλή προετοιμασία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας και μέσω των έργων να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την ορθολογική και οργανωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Οι μελέτες του Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (master plan) των Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου είναι συνολικού προϋπολογισμού 310.955 ευρώ και έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχου έργου που προηγήθηκε για το Δήμο Χανίων.

«Το φαινόμενο της λειψυδρίας απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες. Τα δυο master plan που χρηματοδοτούμε, θα προετοιμάσουν σωστά τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς για την καλύτερη διαχείριση του νερού και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News