Κρήτη

Χωρίς νερό μία εβδομάδα σπίτια στο Σκαλάνι - Ανησυχία για την ποιότητα του νερού

Η λειψυδρία στο Ηράκλειο είναι πλέον γεγονός, με τη ΔΕΥΑΗ να ενεργοποιεί παλιές γεωτρήσεις, ακόμα και αυτές που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας

Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» γύρω την ενεργοποίηση γεωτρήσεων, οι οποίες στο παρελθόν είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της υφαλμύρωσης!

Πρόκειται για 4 γεωτρήσεις με περισσότερα χλωριόντα, ποσότητες οι οποίες αναμειγνύονται στο δίκτυο, λόγω των έκτακτων αναγκών ύδρευσης, δηλώνει ο γεωλόγος της ΔΕΥΑΗ Παναγιώτης Σοφίου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, μετά και τις περίεργες διαπιστώσεις δημοτών για την ποιότητα του νερού ύδρευσης με φόντο τα πολλά άλατα που βλέπουν ξαφνικά στις βρύσες τους.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ποιότητα του νερού» υποστηρίζει ο γεωλόγος ο οποίος παραδέχεται ότι δεν έγινε σωστή διαχείριση του νερού του Φράγματος Αποσελέμη.

Άραγε, γίνονται μετρήσεις και αναλύσεις στη ποιότητα του συγκεκριμένου υφάλμυρου νερού των γεωτρήσεων που πέφτει στο υδραγωγείο μαζί με την καλής ποιότητας νερό;

Εντωμεταξύ, χωρίς νερό για μια βδομάδα έμειναν αρκετά σπίτια στο Σκαλάνι, καθώς δεν είχαν νερό ούτε για το καζανάκι.

Στο σημείο έσπευσε το πρωί, συνεργείο της ΔΕΥΑΗ, όπου όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι έφραξε ο πεπαλαιωμένος αγωγός με πιθανή αιτία τα... άλατα.

Όσο για τις ελάχιστες ποσότητες νερού που καταλήγουν στη πόλη του Ηρακλείου, από τις γεωτρήσεις στις Δαφνές, ο κ. Σοφίου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ποσότητες νερού που χρησιμοποιούνται για την άρδευση και ότι πλέον θα υπάρξει εποπτεία στην όλη διαχείριση.

Ενώ έλεγχος αναμένεται να υπάρξει και τις γεωτρήσεις στις Αρχάνες, μετά τις υπόνοιες που υπάρχουν για φαινόμενα νεροκλοπών και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους πρώτους μήνες του 2015 ο κ. Σοφίου έκρουε στη Λότζια, το καμπανάκι για τη λήψη μέτρων για το νερό, προσπάθεια που όπως φαίνεται έπεσε στο κενό, με τον ίδιο να αποφεύγει να απαντήσει στο επίμαχο ερώτημα…

Σχόλια