default-image

"Direct": Εξετάσεις με... κάμερες προσεχώς για τους επίδοξους οδηγούς

Κρήτη
"Direct": Εξετάσεις με... κάμερες προσεχώς για τους επίδοξους οδηγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπές προσεχώς στα διπλώματα οδήγησης και τις εξετάσεις.

Με κάμερες και μικρόφωνα και σε απευθείας μετάδοση θα διενεργείται πλέον η εξεταστική διαδικασία σύμφωνα με τα όσα ορίζει το νομοσχέδιο του Υπουργείου  Μεταφορών που μέσα στο Μάιο αναμένεται να κατατεθεί στη Bουλή. Επιστρατεύοντας τις νέες τεχνολογίες και τα οπτικοακουστικά μέσα, το υπουργείο θέτει νέους κανόνες με την προσδοκία πως παραβατικές συμπεριφορές και συναλλαγές μεταξύ εξεταστή και εξεταζόμενου θα παταχθούν οριστικά διασφαλίζοντας το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Με βιντεοκάμερα εντός του οχήματος, η εξέταση θα καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο ελέγχου του υπουργείου Υποδομών. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή πίστες εκπαίδευσης και εξέτασης θα γίνονται οι δοκιμασίες.

Τι αλλάζει στην πράξη στο καθεστώς εξετάσεων υποψήφιων οδηγών. Πώς για πρώτη φορά και υπό προϋποθέσεις και άτομα ηλικίας 17 ετών μπορούν νομίμως να κρατήσουν τιμόνι;

Σε ποια σημεία συμφωνούν και σε ποια διαφωνούν οι εκπαιδευτές οδήγησης. Ποιοι οι προβληματισμοί τους αναφορικά με τις αλλαγές. Κατά πόσο μπορούν η όχι να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα οι διευθύνσεις συγκοινωνιών. Τα υπέρ, τα κατά και οι αντιδράσεις που διατυπώνονται.

Κοντά μας:

Αλέξανδρος Μεϊμαράκης Πρόεδρος Σωματείου Εκπαιδευτών Ηράκλειου

Μύρων Χαιρέτης  Γραμματέας Σωματείου Εκπαιδευτών Ηράκλειου

Απόψε στις 23:00 στην ΚΡΗΤΗ TV με τη Στέλλα Τερζάκη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News