Οι Πανελλήνιες στο «επίκεντρο» της συζήτησης του «Ορθόδοξου Λόγου»

Κρήτη
Οι Πανελλήνιες στο «επίκεντρο» της συζήτησης του «Ορθόδοξου Λόγου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή των νέων στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όπως, το άγχος, η κατάθλιψη, η ανασφάλεια, είτε και άλλες διαταραχές που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν υπό την πίεση των εξετάσεων (π.χ.: σωματικά και συναισθηματικά συμπτώματα), θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκπομπής «Ορθόδοξος Λόγος» αυτή την Κυριακή 6 Μαΐου στις 3:30 το μεσημέρι στην ΚΡΗΤΗ TV.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις, συνδέονται με την αξία των εφήβων ως πρόσωπα. Η αποτυχία, είτε η επιτυχία σε αυτές καθορίζουν -εν πολλοίς- την αυτοεκτίμησή τους. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, είναι λάθος. Η εισαγωγή σε κάποια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζει αυτομάτως επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Είναι σημαντικό ο έφηβος μέσα από αυτή τη δοκιμασία να αποκτήσει εμπειρία και να μάθει να αγαπάει τη μάθηση. Να κατανοήσει ότι σε αυτήν την πορεία δεν είναι μόνος του και έχει πάντα ως βοηθό το Θεό και την οικογένειά του. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, μαθαίνει να προσπαθεί να επιτυγχάνει τους στόχους του, λαμβάνοντας αποφάσεις και παίρνοντας πρωτοβουλίες που καθορίζουν τον ίδιο και την πορεία του στο μέλλον. Παίρνει τη ζωή στα χέρια του με σχέδιο και προοπτική, που αντιπροσωπεύουν τον ίδιο και τις επιλογές του.

Το θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων και οι αλλαγές που αυτές επιφέρουν στη ζωή ενός εφήβου, ο ρόλος της οικογένειας και τρόποι αντιμετώπισης αυτής της κρίσιμης -για την πορεία του εφήβου- περιόδου, συζητούνται σήμερα στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News