Σε ποιες περιοχές της Κρήτης δεν έπεσε ούτε μία σταγόνα βροχής τον Απρίλιο;

Κρήτη
Σε ποιες περιοχές της Κρήτης δεν έπεσε ούτε μία σταγόνα βροχής τον Απρίλιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε μία σταγόνα βροχής δε φαίνεται να έπεσε σε τρεις περιοχές της Κρήτης τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του Μετεωρολογικού και Υδρολογικού Παρατηρητηρίου Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα, τον Απρίλιο του 2018, στην Κνωσσό, στις Μοίρες και στη Σητεία δε σημειώθηκαν καθόλου βροχοπτώσεις, ενώ, μειωμένο ύψος βροχής (που δεν ξεπερνάει το 1 χιλιοστό) φαίνεται να «έπεσε» στο κέντρο και την περιοχή του Πολυτεχνείου των Χανίων, καθώς επίσης στο Λέντα και τον Άγιο Νικόλαο.

Μάλιστα, όπως παρατηρείται και στο σχετικό πίνακα που ακολουθεί, ο φετινός Απρίλιος όπως και οι αντίστοιχοι μήνες το 2010 και το 2016 ήταν πολύ ξηροί. Αντιθέτως πολλές βροχές σημειώθηκαν τον Απρίλιο του 2011, 2014 και 2015.

Ύψη βροχής για τον μήνα Απρίλιο από το 2008 ως το 2018. Με κίτρινο χρώμα δίνεται ο ξηρότερος και με μπλε χρώμα ο πιο υγρός Απρίλιος για κάθε σταθμό (τα κόκκινα κελιά σημειώνουν ελλιπείς μετρήσεις και οι παύλες τους σταθμούς οι οποίοι δεν είχαν τεθεί ακόμα σε λειτουργία).

Όπως αναφέρεται στο meteo.gr, η χιονοκάλυψη το φετινό χειμώνα ήταν πολύ χαμηλότερη από ότι το χειμώνα του 2016 - 2017.

Πορεία της έκτασης χιονοκάλυψης στην Κρήτη τον χειμώνα του 2017-2018 (κόκκινη γραμμή) και τον χειμώνα του 2016-2017 (μπλε γραμμή).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News