Κρήτη

Είστε εκπαιδευτικός; Γραφτείτε στο πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια στα σχολεία!

Εκπνέει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας στο σχολείο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 7 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, συνδιοργανώνουν το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ποιους αφορά;

Το πρόγραμμα αφορά τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Δημοτικά Σχολεία και σε μονάδες της  Β΄/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, με στόχο την απόκτηση γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι σημαντικό να δεσμευτούν για την υλοποίηση προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στην τάξη τους (διάρκειας 5-6 εβδομάδων) κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης.

Που θα γίνει;

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης (Εσταυρωμένος, ΤΚ. 71004, Ηράκλειο) και προβλέπεται να έχει συνολική διάρκεια 30 ωρών με ολοκλήρωση εντός 3 εβδομάδων (Παρασκευή απόγευμα 15.30 – 20.30/Σάββατο πρωί 10.00 – 15.00).

Με σκοπό να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί, θα συγκροτηθούν 4 τμήματα εκπαίδευσης, τα οποία θα κατανεμηθούν σε 2 χρονικές περιόδους (Περίοδος Α: 11-12 Μαΐου, 18-19 Μαΐου και 25-26 Μαΐου, Περίοδος Β: 01-02 Ιουνίου, 08-09 Ιουνίου & 15-16 Ιουνίου). Ο μέγιστος αριθμός εκπαιδευόμενων ανά τμήμα θα είναι 25 άτομα. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.

Με βάση τα παραπάνω, καλούνται οι εκπαιδευτικοί να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τη Δευτέρα 07 Μαΐου 2018 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής ΕΔΩ.

 

 

Σχόλια