Ξανά πίσω από τα κάγκελα οι δύο γυναίκες που έκλεψαν εκπαιδευτικό

Κρήτη
Ξανά πίσω από τα κάγκελα οι δύο γυναίκες που έκλεψαν εκπαιδευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή ξανά οι δύο τσιγγάνες που έκλεψαν νηπιαγωγό - Στη φυλακή η μάνα που κάθισε στο σκαμνί με το μωρό της

Στη φυλακή παραμένουν οι δύο γυναίκες, οι οποίες τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν εισβάλει στο σπίτι μιας Κρητικιάς εκπαιδευτικού, στο Ηράκλειο, κλέβοντάς της εκατοντάδες ευρώ και χρυσαφικά.

Οι δύο τσιγγάνες, οι οποίες, μάλιστα, αποχωρώντας τότε από το διαμέρισμα που είχαν ξαφρίσει, δε δίστασαν να χτυπήσουν την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία έπεσε στη σκάλα της πολυκατοικίας, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη έξι ετών και 4 μηνών και επιστρέφουν στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσουν την ποινή τους.

Το συμβάν είχε λάβει χώρα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου του 2017. Η παθούσα, νηπιαγωγός στο επάγγελμα, είχε πάει εκείνη την ημέρα στην εκκλησία. Επιστρέφοντας στο σπίτι της, σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου σε πολυκατοικία στην πόλη του Ηρακλείου, αντίκρισε την πόρτα του διαμερίσματός της, να είναι ανοικτή.

Η εκπαιδευτικός, όπως είναι λογικό, ανησύχησε και φώναξε τον άντρα της, προκειμένου να διαπιστώσει, εάν ήταν εκείνος ο οποίος είχε αφήσει ανοικτή την είσοδο του διαμερίσματός τους. Αντί του συζύγου της, ωστόσο, η εκπαιδευτικός αντίκρισε τρεις γυναίκες, οι οποίες έβγαιναν φουριόζες από το διαμέρισμα, κρατώντας χρήματα και... ουκ ολίγα κοσμήματα.

Οι τρεις επιτήδειες δεν πτοήθηκαν βλέποντας μπροστά τους τη νηπιαγωγό: Αντ’ αυτού έτρεξαν να διαφύγουν, σπρώχνοντας και χτυπώντας την εκπαιδευτικό, η οποία έπεσε και κατρακύλησε στα σκαλιά της πολυκατοικίας.

Παρά την πτώση της, η νηπιαγωγός δεν το έβαλε κάτω και αφού σηκώθηκε, επιχείρησε να σταματήσει τις τρεις επιτήδειες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ωστόσο, εκείνες την έσπρωξαν ξανά με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει στον τοίχο και να πέσει εκ νέου στην εσωτερική σκάλα της πολυκατοικίας.

Οι κατηγορούμενες «έφυγαν» τελικά έχοντας αποσπάσει από το διαμέρισμα σχεδόν 10.000 (9.900 ευρώ), αλλά και διάφορα κοσμήματα (δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, σκουλαρίκια, ρολόι κ.λπ.). Η χρηματική αξία των κοσμημάτων, ανέρχεται, μάλιστα, σύμφωνα με τις Αρχές, στα 8000 ευρώ.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθισαν σήμερα τρεις γυναίκες, ηλικίας 44, 30 και 27 ετών. Και οι τρεις τους βαρύνονταν με τις κατηγορίες της ληστρικής κλοπής κατά συναυτουργία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία.

Οι δύο πρώτες κατηγορούμενες υποστήριξαν ότι η 27χρονη δεν είχε καμία ανάμιξη στην υπόθεση. Κατά την απολογία τους ενώπιον της Έδρας, εξάλλου, η 44χρονη και η 30χρονη ισχυρίστηκαν ότι τα κοσμήματα που είχαν κλέψει, τα πήρε η τρίτη της «παρέας» που είχε εισβάλει στο σπίτι της νηπιαγωγού, και η οποία -όπως προέκυψε κατά τη σημερινή διαδικασία - δεν ήταν η 27χρονη! Είπαν, εξάλλου, ότι προτίθενται να αποζημιώσουν την παθούσα. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε και τις έκρινε ένοχες. Στον αντίποδα, η 27χρονη απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που της είχαν αποδοθεί.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στην κάθε μια από τις καταδικασθείσες ποινή έξι ετών για την πράξη της ληστρικής κλοπής. Επίσης επιβλήθηκε στην κάθε μια εξ αυτών ποινή φυλάκισης ενός έτους για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Τελικά, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στην κάθε καταδικασθείσα συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 4 μηνών, κατά συγχώνευση.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις των δύο γυναικών που κρίθηκαν ένοχες. Έτσι αμφότερες επνιστρέφουν πίσω στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Κάθισε στο σκαμνί κρατώντας το μωρό της

Στο περιθώριο της εκδίκασης της υπόθεσης, η Έδρα και οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερα περίεργη κατάσταση, καθώς η 30χρονη κατηγορούμενη, κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου, κρατώντας το μωράκι της!

Η νεότερη από τις δύο καταδικασθείσες, γέννησε πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ ήταν προφυλακισμένη. Έτσι, η 30χρονη μητέρα έφτασε στην Κρήτη για να δικαστεί, κρατώντας στην αγκαλιά της το μωράκι της. 

Αρχικά, η 30χρονη κάθισε στο εδώλιο, έχοντας μαζί της το βρέφος. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από έναν αστυνομικό να κρατήσει αυτός το μωρό, καθώς αυτό έκλαιγε.

Όντως ο αστυνομικός πήρε στην αγκαλιά του το βρέφος και πέρασε έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η δίκη διακόπηκε, προκειμένου η μάνα να προστρέξει στο παιδί της, το οποίο έκλαιγε... Λίγο μετά, η κατηγορούμενη επέστρεψε στο εδώλιο και η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε κανονικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News