«Καμπανάκι» σε 22 Κρητικούς Δήμους για την καθυστέρηση στους δασικούς χάρτες

Κρήτη
«Καμπανάκι» σε 22 Κρητικούς Δήμους για την καθυστέρηση στους δασικούς χάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με το χρόνο που πιέζει ασφυκτικά βρίσκονται πλέον πολλοί δήμοι της Κρήτης που δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Μαίου και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε σήμερα νέα επιστολή με την οποία ενημερώνει τους δημάρχους  πως σε καμία περίπτωση η καθυστέρηση των δήμων να στείλουν τα στοιχεία δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καθυστέρησης ή μη εφαρμογής των δασικών χαρτών.

Η διαδικασία αποστολής των στοιχείων από τους δήμους έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016 και ήδη έχουν δοθεί πολλαπλές παρατάσεις.

Στην Κρήτη οι δήμοι, οι οποίοι δεν έχουν αποστείλει τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι 22: 5 Δήμοι στο Ρέθυμνο, 4 στο Λασίθι, 7 στο Ηράκλειο και 6 στα Χανιά.

Στην επιστολή του προς τους δημάρχους ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η αποστολή των στοιχείων αποτελεί, πέρα από νομοθετική και συνταγματική υποχρέωση, εξυπηρέτηση ουσιαστικών αναγκών και δικαιωμάτων των δημοτών τους, τα οποία τίθενται σε αμφισβήτηση σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσουν την υποχρέωσή τους, εγκαίρως, στις 15 Μαΐου 2018.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News