Κρήτη

Ο Στέφανος Τραχανάς στις «Αντιθέσεις»

Αυτή την Παρασκευή, αμέσως μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, οι «Αντιθέσεις» με τον Γιώργο Σαχίνη, φιλοξενούν τον πανεπιστημιακό δάσκαλο της δημιουργίας και ανταπόδοσης στην κοινωνία, τον άνθρωπο που συγκρούστηκε με το οικονομικό κατεστημένο του μοναδικού συγγράμματος στα Πανεπιστήμια και τον εμπνευστή των ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων για όλη την κοινωνία στην Ελλάδα, με πάνω από 40 χιλιάδες «φοιτητές» και 27 χιλιάδες τίτλους παρακολούθησης δωρεάν του «διαδικτυακού πανεπιστημίου». 

Ο Στέφανος Τραχανάς, σε μια συναρπαστική συζήτηση για την θητεία του ως διευθυντής επί 30 χρόνια των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, των κορυφαίων σε ποιότητα εκδόσεων που έσπασαν το μονοπωλιακό κατεστημένο του ενός συγγράμματος  και Διευθυντή σήμερα του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων «Mathesis».

Ταυτόχρονα, ο Στέφανος Τραχανάς καταθέτει την άποψη του για το πως πλασάρονται ο  Ανορθολογισμός και  οι ψευδοεπιστήμες την εποχή της κρίσης.

Εξηγεί τι συμβαίνει «Όταν ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα».

Αποκαλύπτει τον μηχανισμό που ανορθολογικές πεποιθήσεις και ψευδοεπιστημονικές θεωρίες, που γίνονται άκριτα αποδεκτές από μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, δημιουργούν μαζικά φαινόμενα συστημικής εμπέδωσης. 

Σχόλια