«Πολεμικό το κλίμα» για το νέο εξεταστικό των οδηγών

Κρήτη
«Πολεμικό το κλίμα» για το νέο εξεταστικό των οδηγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα από τη Δευτέρα. Απέχουν οι εξεταστές. Συνάντηση των εκπαιδευτών σήμερα στο Ρέθυμνο. Την Κυριακή 6 Μαΐου η ΓΣ της Ομοσπονδίας στην Αθήνα. Θα πατάξουμε το «χρηματισμό» τους είπε κατάμουτρα ο Χ.Σπίρτζης.

Επί ποδός πολέμου οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών κι εξεταστές ανά την Ελλάδα, καθώς το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών  περί αλλαγής στο εξεταστικό σύστημα, πάταξης του χρηματισμού εκπαιδευτών ή εξεταστών που δηλώνει ο αρμόδιος Υπουργός και οδικής ασφάλειας, προκαλεί αντί να λύνει θέματα.

Σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους έως κι αύριο Παρασκευή κι ανοικτό το ενδεχόμενο συνέχισης από τη Δευτέρα προχώρησαν οι εξεταστές που εντός ωραρίου πλέον πρέπει να προβαίνουν στο συγκεκριμένο έργο αλλά με αποδεκατισμένες τις Διευθύνσεις μεταφορών ανά την Ελλάδα.

Πολεμικό το κλίμα και στις τάξεις των Εκπαιδευτών καθώς το σχέδιο νόμου προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Για την πάταξη του φαινομένου χρηματισμού των εμπλεκόμενων στο σύστημα έκανε λόγο ο Χρίστος Σπίρτζης από το Ηράκλειο και κατά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτών που σήμερα συναντώνται στο Ρέθυμνο διαμορφώνοντας τις δικές τους θέσεις και προτάσεις, ενώ την Κυριακή 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η ΓΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών.  

Στις ενστάσεις τους σύμφωνα με τους Αλέξανδρο Μεϊμαράκη  και Μύρων Χαιρέτη, πρόεδρο και γραμματέα του Σωματείου στο Ηράκλειο , η παραχώρηση χρήσης του αυτοκινήτου τους στην οικία περιφερειακή ενότητα κατά τη διάρκεια της εξέτασης, η απουσία τους από το αυτοκίνητο, η ολοκλήρωση της διαδικασίας σε διαφορετικούς χρόνους, το σύστημα συνοδευόμενης οδήγησης για τους 17χρονους, μεταξύ άλλων.

«Βιαστικό, επιπόλαιο, πρόχειρο» το σχέδιο νόμου είπαν και οι δύο στο Ράδιο 98,4.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News