Κρήτη

Οι νύφες εναλλάσσονταν για τον Γερμανό αλλά όχι ο… τόπος τέλεσης των γάμων

Το τρίτο στεφάνι μετατράπηκε σε μεγάλη οικογενειακή γιορτή…

Εξίσου παθιασμένος με το γυναικείο φύλλο, τα γαμήλια δεσμά και το νησί μας, αποδείχτηκε στην πράξη ένας επαναλαμβανόμενος τουρίστας από την Γερμανία. Ντύθηκε 3 φορές γαμπρός σε διάστημα 30 χρόνων. Οι νύφες εναλλάσσονταν αλλά όχι και ο τόπος τέλεσης των γάμων.


Όλοι τους πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη και μάλιστα η τρίτη φορά ήταν και πανηγυρική καθώς, όπως περιέγραψε στην διάρκεια της εκπομπής Direct της ΚΡΗΤΗ TV με την Στέλλα Τερζάκη,  ο Πρόεδρος της Παν/νιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, πριν από 4 χρόνια ο Γερμανός κατάφερε να συγκεντρώσει στο ίδιο νησί και στο ίδιο ξενοδοχείο τις δύο πρώην  συζύγους του και τα συνολικά 8 παιδιά του, για το τρίτο του στεφάνι που μετατράπηκε σε μια μεγάλη οικογενειακή γιορτή.

Επέστρεψε για τελευταία φορά με αυτοσχέδιο ασθενοφόρο


“Δαγκωτό” Κρήτη ψήφιζε για πάρα πολλά χρόνια κι ένας Αυστριακός που απέδειξε πως είχε και πείσμα και φαντασία , θέλοντας να προσπεράσει το όχι των γιατρών στο άκουσμα της τελευταίας του επιθυμίας που δεν ήταν άλλη από το πατήσει για ύστατη φορά την Κρητική γη.

Αψηφώντας τις ιατρικές απαγορεύσεις διαμόρφωσε ένα αυτοκίνητο , σε αυτοσχέδιο , μίνι ασθενοφόρο και οδικώς επέστρεψε στην Κρήτη , στην εκπνοή της ζωής του. «Ζήτησε από τα παιδιά του να αγοράσουν ένα μικρό κλουβάκι, αφαίρεσαν τα πίσω καθίσματα, τοποθέτησαν φορείο , φιάλες οξυγόνου κι ότι άλλο χρειαζόταν και ήρθε στις Γούρνες για να δει την περιοχή που έκανε διακοπές για πάρα πολλά χρόνια και τους φίλους του», περιέγραψε με την σειρά του ο Ευθύμιος Μουντράκης Αντιδήμαρχος Τουρισμού Χερσονήσου και Ξενοδόχος.

Τρεις γενιές επαναλαμβανόμενων τουριστών


Η Κρήτη κατάφερε να αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο επαναλαμβανόμενων τουριστών κι αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση , με μεγάλα οφέλη. Κάποιοι μετρούν δεκάδες ταξίδια στο νησί μας. Επιστρέφουν ξανά και ξανά , συχνά πολλές φορές το χρόνο για να πάρουν ανάσες ζωής. Κι έτσι σταδιακά παύουν να είναι τουρίστες άλλα γίνονται σχεδόν “Κρητικοί” που επιστρέφουν στην πατρίδα, με μεγάλη πίστη στις επιλογές τους. Κάποιοι επιλέγουν όχι απλά το ίδιο κατάλυμα , αλλά ακόμη και το ίδιο δωμάτιο. Γνωρίζουν ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων και εργαζόμενους με το μικρό τους όνομα κι είναι ένας από τους πολλούς σημαντικούς λόγους που δεν αλλάζουν με τίποτα το νησί.

Η αγάπη τους για την Κρήτη μετατρέπεται σε επιλογή ζωής που “κληρονομείται” από γενιά σε γενιά. Όπως πέρυσι που σε βράβευση επαναλαμβανόμενων τουριστών στην περιοχή της Σταλίδας από τον δήμο Χερσονήσου , βραβεύτηκε μια ολόκληρη οικογένεια, ο πατέρας ετών 85, ο γιος στα 57 και ο 24χρονος εγγονής.

“Έχουμε πλέον τρεις γενιές πελατών. Έρχονται ξανά και ξανά και οι περισσότεροι ζητούν το ίδιο δωμάτιο. Είναι σαν να επιστρέφουν στο σπίτι τους. Αν δεν βρουν τους ίδιους εργαζόμενους , θυμώνουν γιατί έχουν αναπτύξει μαζί τους φιλίες. Ανταλλάσσουν τηλέφωνα, δώρα , επισκέψεις”, υπογράμμισε με την σειρά του ο γνωστός ξενοδόχος Νίκος Χαλκιαδάκης.


Είναι μόνο κάποιες από τις πολλές ιστορίες που κάθε χρόνο διαδραματίζονται εδώ... Ιστορίες με δάκρυα χαράς , συγκίνησης ή λύπης, με αναμνήσεις ζωής και ισχυρούς δεσμούς αγάπης με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Σχόλια