Φανατικοί... ξένοι επισκέπτες - Αγάπησαν την Κρήτη σαν δεύτερη πατρίδα

Κρήτη
Φανατικοί... ξένοι επισκέπτες - Αγάπησαν την Κρήτη σαν δεύτερη πατρίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξένοι επισκέπτες ψηφίζουν... δαγκωτό Κρήτη - Καλοκαιρινές ιστορίες γεμάτες όμορφες αναμνήσεις

Κάποιες από τις άπειρες ιστορίες, που διαδραματίζονται κάθε χρόνο, με πρωταγωνιστές, επαναλαμβανόμενους τουρίστες και σκηνικό την Κρήτη, μοιράστηκαν άνθρωποι του τουρισμού στην εκπομπή «Direct» της ΚΡΗΤΗ TV και την Στέλλα Τερζάκη.

Επέστρεψε για τελευταία φορά με αυτοσχέδιο ασθενοφόρο

“Δαγκωτό” Κρήτη ψήφιζε για πάρα πολλά χρόνια κι ένας Αυστριακός που απέδειξε πως είχε και πείσμα και φαντασία , θέλοντας να προσπεράσει το όχι των γιατρών στο άκουσμα της τελευταίας του επιθυμίας που δεν ήταν άλλη από το πατήσει για ύστατη φορά την Κρητική γη.

Αψηφώντας τις ιατρικές απαγορεύσεις διαμόρφωσε ένα αυτοκίνητο , σε αυτοσχέδιο , μίνι ασθενοφόρο και οδικώς επέστρεψε στην Κρήτη , στην εκπνοή της ζωής του. «Ζήτησε από τα παιδιά του να αγοράσουν ένα μικρό κλουβάκι, αφαίρεσαν τα πίσω καθίσματα, τοποθέτησαν φορείο , φιάλες οξυγόνου κι ότι άλλο χρειαζόταν και ήρθε στις Γούρνες για να δει την περιοχή που έκανε διακοπές για πάρα πολλά χρόνια και τους φίλους του», περιέγραψε με την σειρά του ο Ευθύμιος Μουντράκης Αντιδήμαρχος Τουρισμού Χερσονήσου και Ξενοδόχος.

Τρεις γενιές επαναλαμβανόμενων τουριστών

Η Κρήτη κατάφερε να αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο επαναλαμβανόμενων τουριστών κι αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση , με μεγάλα οφέλη. Κάποιοι μετρούν δεκάδες ταξίδια στο νησί μας. Επιστρέφουν ξανά και ξανά , συχνά πολλές φορές το χρόνο για να πάρουν ανάσες ζωής. Κι έτσι σταδιακά παύουν να είναι τουρίστες άλλα γίνονται σχεδόν “Κρητικοί” που επιστρέφουν στην πατρίδα, με μεγάλη πίστη στις επιλογές τους. Κάποιοι επιλέγουν όχι απλά το ίδιο κατάλυμα , αλλά ακόμη και το ίδιο δωμάτιο. Γνωρίζουν ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων και εργαζόμενους με το μικρό τους όνομα κι είναι ένας από τους πολλούς σημαντικούς λόγους που δεν αλλάζουν με τίποτα το νησί.

Η αγάπη τους για την Κρήτη μετατρέπεται σε επιλογή ζωής που “κληρονομείται” από γενιά σε γενιά. Όπως πέρυσι που σε βράβευση επαναλαμβανόμενων τουριστών στην περιοχή της Σταλίδας από τον δήμο Χερσονήσου , βραβεύτηκε μια ολόκληρη οικογένεια, ο πατέρας ετών 85, ο γιος στα 57 και ο 24χρονος εγγονής.

“Έχουμε πλέον τρεις γενιές πελατών. Έρχονται ξανά και ξανά και οι περισσότεροι ζητούν το ίδιο δωμάτιο. Είναι σαν να επιστρέφουν στο σπίτι τους. Αν δεν βρουν τους ίδιους εργαζόμενους , θυμώνουν γιατί έχουν αναπτύξει μαζί τους φιλίες. Ανταλλάσσουν τηλέφωνα, δώρα , επισκέψεις”, υπογράμμισε με την σειρά του ο γνωστός ξενοδόχος Νίκος Χαλκιαδάκης.

Είναι μόνο κάποιες από τις πολλές ιστορίες που κάθε χρόνο διαδραματίζονται εδώ... Ιστορίες με δάκρυα χαράς , συγκίνησης ή λύπης, με αναμνήσεις ζωής και ισχυρούς δεσμούς αγάπης με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Στo πλευρό μας και στα χρόνια της κρίσης

Στο ζενίθ της κρίσης, τα προηγούμενα χρόνια οι «επαναλαμβανόμενοι» βρέθηκαν στο πλευρό μας. Όπως περιγράφουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες όχι απλά επέστρεψαν ξανά και ξανά αλλά προέτρεψαν κι άλλους να διαλέξουν για διακοπές την χώρα μας και το νησί μας, δείχνοντας έτσι την έμπρακτη στήριξη τους.

Κι όταν οι Έλληνες βρέθηκαν στην δίνη των μέσων της Ευρώπης που τους εμφάνιζαν ως «βασιλιάδες» της τεμπελιάς και της σπατάλης, εκείνη έγιναν η φωνή μας στις χώρες τους διαψεύδοντας την επίπλαστη αυτή εικόνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News