Κρήτη

Τελευταία... στάση στο Βενιζέλειο για τον Γιώργο Καραντινό

Τελευταίο αντίο την Πέμπτη,  για τον σπουδαίο γιατρό και άνθρωπο Γιώργο Καραντινό ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε δυστύχημα ανήμερα της Πρωτομαγιάς στο Άγιο Όρος.

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 2.30 το μεσημέρι της Πέμπτης  στις Δαφνές ενώ νωρίτερα θα γίνει τρισάγιο στον ιερό ναό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
«Το νοσοκομείο είναι μουδιασμένο για αυτόν τον άδικο χαμό, Αύριο θα γίνει ένα τρισάγιο στον Ι.Ν του Αγίου Σπυρίδωνος, θα έρθει για τελευταία φορά στον χώρο που τόσο αγάπησε, για να του πούμε ένα τελευταίο αντίο», ανέφερε με σπασμένη φωνή ο Γιώργος Χονδροζουμάκης , πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Συνεργάτες του αναφέρθηκαν στο ήθος και την ανθρωπιά του, με το Σωματείο Εργαζομένων στο Βενιζέλειο να τον αποχαιρετά με στίχους που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο.
Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Όλο το Βενιζέλειο θρηνεί για το χαμό σου, Γιώργο θα σε θυμόμαστε για το χαμόγελο σου…
Ήσουνα φίλος και γνωστός , άξιος συνεργάτης και για τους φίλους ασθενείς φύλακας και προστάτης. Καλό ταξίδι Γιώργο…

Ο 62χρονος αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο Άγιον Όρος μαζί με φίλους του, στο πλαίσιο προσκυνηματικής επίσκεψης.


Το κακό συνέβη όταν ο γιατρός διέσχιζε μαζί με την παρέα του το μονοπάτι, το οποίο συνδέει τις Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας και Αγίου Γρηγορίου, όπου έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα, από ύψος περίπου 8 μέτρων.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του οφείλεται σε συντριπτικό κάταγμα στην κοιλιακή χώρα και στο στήθος.


Ο σπουδαίος γιατρός είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Κουράκη.


Ενώ τελευταία παρακαταθήκη του Γιώργου Καραντινού ήταν ο νέος κανονισμός λειτουργίας των χειρουργείων ο οποίος πήρε σήμερα το πράσινο φως από τη διοίκηση του νοσοκομείου.


«Η ιατρική οικογένεια, εκτός από την οικογένεια του, έχει σημαντική απώλεια ενός ανθρώπου που για χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του. Ήταν πρόεδρος επιτροπής χειρουργείων και είχε συμβάλλει στο νέο κανονισμό χειρουργείων», ανέφερε μεταξύ άλλων και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ- Βενιζελείου, κ Τασσόπουλος.

Σχόλια