Τον Δεκέμβρη η δίκη του πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα

Κρήτη
Τον Δεκέμβρη η δίκη του πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της εξαπάτησης Κρητικών, οι οποίοι έχασαν σημαντικά χρηματικά ποσά, επενδύοντάς τα σε διεθνή επενδυτικά προγράμματα.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης επρόκειτο να καθίσουν σήμερα Τετάρτη (2/5) για να δικαστούν –σε δεύτερο βαθμό- δύο συντοπίτες μας, οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι είχαν καταδικαστεί -σε πρώτο βαθμό- σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την επίμαχη υπόθεση.

Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τον Δεκέμβριο του 2017. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας ντόπιος πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας, καθώς και ένας -επίσης- ντόπιος πρώην τραπεζικός.

Αμφότεροι είχαν δικαστεί -και καταδικαστεί- πέρυσι τον Ιούλιο, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Το δικαστήριο είχε επιβάλει τότε ποινή κάθειρξης 9 ετών στον πρώτο, ο οποίος, παριστάνοντας τον ειδήμονα στις επενδύσεις κεφαλαίων, έκανε αρκετούς συντοπίτες μας να του εμπιστευτούν σημαντικά ποσά, τα οποία και “έχασαν”. Εξάλλου, στον πρώην τραπεζικό είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Σημειώνεται πάντως ότι κανείς από τους δύο καταδικασθέντες δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς η Έδρα έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο παραμένουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News