default-image

«Καλή η επιχειρησιακή κατάσταση της Π.Υ» για την αντιπυρική

Κρήτη
«Καλή η επιχειρησιακή κατάσταση της Π.Υ» για την αντιπυρική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός Μαΐου θα πρέπει να είναι παράλληλα έτοιμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με το Διοικητή της Υπηρεσίας Μανόλη Δαμουλάκη.

Έναρξη επίσημα της αντιπυρικής περιόδου την 1η του Μάη που θα ολοκληρωθεί 31 Οκτωβρίου, αν και πριν ή μετά τις προαναφερόμενες ημερομηνίες λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας η καύση γεωργικών υπολειμμάτων και το άναμμα φωτιάς για τον οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να γίνετε με τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Επιχειρησιακά είμαστε σε καλή κατάσταση» εκτιμά ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Μανόλης Δαμουλάκης μιλώντας στο Ράδιο 98,4.

Συστήνεται το πεζοπόρο τμήμα, αν και για τα εναέρια μέσα δεν υπάρχει προς το παρόν εικόνα για το πόσα και ποια θα ενισχύσουν την Πυρόσβεση στο νησί.

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις φορέων και πολιτών, επισημαίνει τις ευθύνες που φέρουμε άπαντες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση πάντως την περυσινή περίοδο έφεραν μείωση των υπαίθριων πυρκαγιών σε ποσοστό 30%, σύμφωνα με τον ίδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News