Έφυγε από τη ζωή ο αναισθησιολόγος Γιώργος Καραντινός, είχε πάει για προσκύνημα στο Άγιο Όρος

Κρήτη
Έφυγε από τη ζωή ο αναισθησιολόγος Γιώργος Καραντινός, είχε πάει για προσκύνημα στο Άγιο Όρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σπουδαίος γιατρός είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Κουράκη.

Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, αλλά και εν γένει η ιατρική-επιστημονική κοινότητα της Κρήτης. Αιτία είναι ο αδόκητος χαμός του γιατρού του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου και πρώην δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Καραντινού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, σε δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί στο Άγιον Όρος.

Ο 62χρονος εν ενεργεία αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο Άγιον Όρος μαζί με φίλους του, στο πλαίσιο προσκυνηματικής επίσκεψης. Το ατύχημα το οποίο έμελλε να στοιχίσει τη ζωή στο Γιώργο Καραντινό έλαβε χώρα περίπου στις 10.30, χθες το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κακό συνέβη όταν ο 62χρονος διέσχιζε μαζί με την παρέα του το μονοπάτι, το οποίο συνδέει τις Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας και Αγίου Γρηγορίου.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο αναισθησιολόγος έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα, από ύψος περίπου 8 με 9 μέτρων. Ο γιατρός έπεσε σε βραχώδες σημείο, πολύ κοντά στη θάλασσα. Αρχικά, για τον εντοπισμό του 62χρονου «επιστρατεύτηκε» η ΕΜΑΚ. Επειδή, ωστόσο, η πρόσβαση στο σημείο όπου βρισκόταν ο άτυχος άνδρας ήταν αδύνατη μέσω ξηράς, κλήθηκε να συνδράμει το Λιμενικό. Όντως οι διασώστες μετέβησαν στο σημείο όπου βρέθηκε ο γιατρός μετά την πτώση του, με σκάφος του Λιμενικού.Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε δυστυχώς, νεκρός. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, η σορός του Γιώργου Καραντινού, μεταφέρθηκε με ταχύπλοο σκάφος στο λιμάνι της Δάφνης.

Το τραγικό συμβάν δεν άργησε να μαθευτεί και γρήγορα βύθισε στο πένθος την οικογένεια του 62χρονου –και όχι μόνο. Κι αυτό καθώς ο εκλιπών υπήρξε επί οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη δημοτική παράταξη του Γιάννη Κουράκη. Εξάλλου, βαρύ είναι το κλίμα και στο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου εργαζόταν ο εκλιπών.

Όπως ανέφεραν μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» συνεργάτες του αδικοχαμένου γιατρού, ο Γιώργος Καραντινός υπήρξε ένας αγαπητός και αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος –εκτός των άλλων- ήταν πάρα πολύ καλός γιατρός. Ο εκλιπών χαρακτηρίστηκε ακόμη ως ιδιαίτερα ευγενικός και φιλικός άνθρωπος.

Ο άτυχος άνδρας καταγόταν από τις Δαφνές Ηρακλείου. Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά: Δύο αγόρια κι ένα κορίτσι. Η σύζυγός του, Ουρανία, εξάλλου, εργάζεται στην Πολεοδομία στο Δήμο Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι πρόσφατα ο Γιώργος Καραντινός είχε «χάσει» τη μητέρα του…

Για την τραγική απώλεια του Γιώργου Καραντινού εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης. « Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε για την αιφνίδια και τραγική απώλεια του Γιώργου Καραντινού. Του καλού φίλου και συνεργάτη, του σπουδαίου γιατρού, του προοδευτικού ανθρώπου και κοινωνικού αγωνιστή. Ο Γιώργος Καραντινός υπηρέτησε τους Ηρακλειώτες και το Ηράκλειο από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Ηρακλείου εκλεγμένος με τη Δημοτική μας Παράταξη, αλλά και ως γιατρός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ο Γιώργος σε όλη του τη διαδρομή ξεχώρισε για το ήθος του, την ευπρέπεια του, την ανθρωπιά και την μαχητικότητα του. Έφυγε πρόωρα ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει ως γιατρός, ως ενεργός πολίτης αλλά και ως άνθρωπος. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια αλλά και την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του, στις δύσκολες αυτές ώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης για τον αδικοχαμένο του φίλο.

Εξάλλου, τα συλλυπητήριά του για το χαμό του Γιώργου Καραντινού εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Μιχάλης Κασαπάκης. «Εκφράζω τη λύπη μου για την απώλεια του Γιώργου Καραντινού. Τον γνώρισα και ως δημοτικό σύμβουλο αλλά και ως άνθρωπο. Πολιτικός αντίπαλος μεν, αλλά με ήθος και χωρίς ίχνος εμπάθειας. Πάντα ανοιχτόκαρδος και φιλικός με όλους. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του» δήλωσε ο Μιχάλης Κασαπάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News