default-image

Φωτιά σε πέργκολα τουριστικού συγκροτήματος σήμανε συναγερμό

Κρήτη
Φωτιά σε πέργκολα τουριστικού συγκροτήματος σήμανε συναγερμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο πόδι σηκώθηκε νυχτιάτικα επιχειρηματίας της ευρύτερης περιοχής κοντά στο Μπαλί Μυλοποτάμου όταν στη θέση Καλό Χωράφι κοντά στον ΒΟΑΚ προς Ηράκλειο, άρπαξαν φωτιά τα τουριστικά δωμάτια που διατηρεί.

Η φωτιά ξέσπασε μετά τις 2 τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ειδοποιείται στις 2:30 και να καταφτάνει στο σημείο με δύο οχήματα, το ένα από το Ρέθυμνο και το έτερο από το κλιμάκιο Περάματος.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ζημιά αποτιμάται σε 20 χιλιάδες ευρώ, με τη φωτιά να ξεκινά από το εσωτερικό των δωματίων και να επεκτείνεται, καταστρέφοντας έπιπλα, οικιακό εξοπλισμό και ηλεκτρικές συσκευές μέχρι και τις πέργκολες στον εξωτερικό χώρο.

Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ωστόσο τουλάχιστον μέχρι και τα ξημερώματα παρέμεναν δυνάμεις στο σημείο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόκληση πυρκαγιάς στο εσωτερικό των δωματίων, ενδεχομένως από συσκευή που αφέθηκε να λειτουργεί στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η προανάκριση θα ρίξει περαιτέρω φως στα αίτια της πυρκαγιάς.

Το ευτύχημα είναι ότι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν είχαν ακόμη τεθεί σε λειτουργία για την τουριστική περίοδο με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, όμως απαρηγόρητος είναι ο ιδιοκτήτης που αυτή την περίοδο ετοιμαζόταν για να ξεκινήσει τη μίσθωσή τους για τη φετινή σεζόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News