Κρήτη

Σημαντική αναγνώριση για την εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ και τον Γιώργο Σαχίνη

Η δημοσιογραφική ταυτότητα της ΚΡΗΤΗ TV, μέσα από το πρόσωπο του Γιώργου Σαχίνη και την εκπομπή «Αντιθέσεις», χαίρει εκτίμησης, σεβασμού και αναγνώρισης ακόμα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού…

Ο λόγος για το εγκωμιαστικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ελληνοαμερικανικό ιστότοπο hellasjournal.com αναφορικά με την εκπομπή «Αντιθέσεις» που είχε ως κεντρικό θέμα «Ενεργειακοί Πόροι - ΑΟΖ και Γεωπολιτική».

Το δημοσίευμα με τίτλο «Όταν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της ΑΟΖ συνομιλούν με ένα πραγματικό δημοσιογράφο…» εκθειάζει την πρωτοβουλία του παρουσιαστή Γιώργου Σαχίνη να προβάλλει μέσα από την εκπομπή θέματα που αφορούν την ελληνική ΑΟΖ και να επιμένει στη σπουδαιότητα της.

Στην εκπομπή «Αντιθέσεις» δύο κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα αλλά και τις ΗΠΑ παρουσιάστηκαν και διατύπωσαν τις απόψεις τους αποκαλύπτοντας τα σημεία «κλειδιά» για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα και τα κρίσιμα σημεία της Ελληνικής ΑΟΖ.

Μέσα από το δημοσίευμα αλλά και το πρόσωπο του Διευθυντή Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, Γιώργου Σαχίνη, αναγνωρίζεται η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην εκπομπή «Αντιθέσεις» αναδεικνύοντας φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο. Ταυτόχρονα όμως το δημοσίευμα αναγνωρίζει την υψηλής ποιότητας δημοσιογραφική εργασία που προσφέρεται από ολόκληρο το επιτελείο των εργαζομένων του σταθμού.

Δείτε το δημοσίευμα του hellasjournal.com αλλά και το video της εκπομπής που προβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή:Όταν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της ΑΟΖ συνομιλούν με ένα πραγματικό δημοσιογράφο…

Μια εκπομπή που δεν θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από την… «mainstream» ενημέρωση είναι η εκπομπή του αγαπητού συναδέλφου και φίλου, Γιώργου Σαχίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV της μεγαλονήσου, μιας περιοχής της Ελλάδας η οποία για πλειάδα λόγων θα καταστεί επίκεντρο της προσπάθειας ανάταξης της χώρας και «αλλαγής σελίδας». Μια εκπομπή που αφορά στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ελλάδας, τα οποία για ορισμένους που σήμερα υπερθεματίζουν «δεν υπήρχαν», ενώ δεν περιορίζονταν απλά στο να διατυπώσουν την άποψή τους, αλλά λοιδορούσαν και όσους το υποστήριζαν, παρότι αυτοί ήταν πολύ ειδικότεροι επιστημονικώς.

Πρόκειται για ανθρώπους αναξιοπρεπείς που δεν έχουν την ευαισθησία ούτε ένα «mea culpa» να διατυπώσουν. Το αρχείο είναι τεράστιο και θα έρθει η ώρα που θα ανασυρθούν δηλώσεις, ώστε να έχουν ορισμένοι λαλίστατοι – δεν λείπουν και πολιτικοί, αλίμονο… – την ευκαιρία να μας εξηγήσουν τι εννοούσαν και πως γίνεται να παραμένουν άνθρωποι όλων των καταστάσεων. Ας είναι… Στην εκπομπή συμμετέχει ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος (εκ των κυρίων αποδεκτών του ιδιότυπου αυτού «bullying» των λαλίστατων) και γύρω στο 27ο λεπτό, από την Ουάσιγκτον, ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της χώρας μας στο Μοντέγκο Μπέι της Τζαμάικα, επί Ανδρέα Παπανδρέου, όπου το 1982 «πέρασε» το νέο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο μάζεψε τον προκαθορισμένο αριθμό επικυρώσεων και τέθηκε σε ισχύ στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αξίζει, πιστέψτε μας…

Σχόλια