«Σκωτσέζικο ντους» μας κάνει ο καιρός – Από τη ζέστη, στις βροχές

Κρήτη
«Σκωτσέζικο ντους» μας κάνει ο καιρός – Από τη ζέστη, στις βροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Κρήτη;

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και από άνοιξη φαίνεται πως γίνεται φθινόπωρο σήμερα στην Κρήτη, μετά από μία «καυτή» εβδομάδα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και γεμάτες παραλίες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που εξέδωσε μία γενική πρόγνωση του καιρού για Δευτέρα και Τρίτη, δείχνει συννεφιά και κατά τόπους βροχές στο νησί, εδώ όπου μέχρι πριν λίγες ώρες οι πολίτες έβαζαν αντηλιακό και έκαναν ηλιοθεραπεία.

Πάντως, παρά τα όσα αναφέρουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, οι άνεμοι στην Κρήτη δε θα είναι ισχυροί. Έτσι λοιπόν, όποιος επιθυμεί, μπορεί να φορέσει το μαγιό του και να πάει για μία βουτιά στη θάλασσα, κι ας κρύβεται ο ήλιος από τα σύννεφα.

Να σημειωθεί όμως ότι την Πέμπτη ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 36 βαθμούς κελσίου.

Συγκεκριμένα, για τις Κυκλάδες και την Κρήτη:

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Κρήτης. Βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 16 έως τους 24 βαθμούς και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στο Ηράκλειο σήμερα αναμένεται αραιή συννεφιά και… σχεδόν άπνοια, αφού οι άνεμοι θα πνέουν στα 1 με 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22 – 24 βαθμούς κελσίου.

Αύριο ο καιρός δε θα είναι διαφορετικό, αφού αναμένεται πάλι αραιή συννεφιά η οποία θα εξασθενίσει μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν 1 με 2 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22 – 25 βαθμούς κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς βορειοανατολικοί έως 2 μποφόρ. Στους 23 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και αύριο, Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 1 έως 2 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς κελσίου.

Αραιή συννεφιά όσο περνάει η μέρα, θα εμφανιστεί στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα 2 με 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 24 βαθμούς κελσίου.

Αραιή συννεφιά αναμένεται και την Τρίτη το πρωί στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 1 με 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 25 – 26 βαθμούς κελσίου.

Άγιος Νικόλαος

Αραιή συννεφιά και στον Άγιο Νικόλαο σήμερα, Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 1 με 2 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 25 – 25 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις κατά περιόδους μέχρι το βράδυ αναμένονται αύριο στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 2 μποφόρ. Στους 25 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Δείτε περισσότερες μετεωρολογικές προβλέψεις ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News