«Πλημμύρισε» με... χρώματα και αρώματα η Ιεράπετρα

Κρήτη
«Πλημμύρισε» με... χρώματα και αρώματα η Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κεντρική πλατεία Ηρώων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου, η 3η Γιορτή λουλουδιών της Ιεράπετρας, με εκατοντάδες ντόπιων και ξένων επισκεπτών να τιμούν με την παρουσία τους και τις αγορές τους, όλους εκείνους που πήραν μέρος με τα περίπτερα τους.

Φέτος την ευθύνη της συνδιοργάνωσης της επιτυχημένης αυτής γιορτής λουλουδιών, που γέμισε με χρώματα και αρώματα το εμπορικό κέντρο της μεγαλύτερης πόλης του Ν. Λασιθίου, είχαν ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος, και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας.

Από τις 11.00 το πρωί το κοινό και οι επισκέπτες της Ιεράπετρας, ξεκίνησαν με τα παιδιά τους, για μια βόλτα στον κόσμο των λουλουδιών, πλημμυρίζοντας με χαρούμενες φωνές και χαμόγελα αισιοδοξίας το εμπορικό κέντρο.

Από νωρίς το πρωί, ανθοπωλεία, φυτώρια λουλουδιών, ανθοπαραγωγοί της περιοχής και η ομάδα "Διασπορείς", ξεκίνησαν να τοποθετούν στα καλόγουστα περίπτερα τους, χιλιάδες γλαστρικών ειδών και δρεπτών ανθέων, με τους εκατοντάδες επισκέπτες-καταναλωτές, να μην ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν.

«Πάμε πολύ καλά. Μέχρι τις 3.00 μ.μ. είχε περάσει πάρα πολύ κόσμος. Δεν το περιμέναμε. Μας ζητούν κάθε λογής λουλουδιών από τα είδη που παράγουμε στα ανθοκήπια μας, για να στολίσουν τα ανθοδοχεία τους στο σπίτι τους. Εξαιρετική εντύπωση μας κάνει η αγάπη των μικρών παιδιών για το λουλούδι», μας είπαν δυο νεαροί ανθοπαραγωγοί, ο Μάριος και ο Νίκος Σηφάκης.

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες οι πάγκοι με τα γλαστρικά είδη και τα κομμένα λουλούδια, είχαν αρχίσει να αδειάζουν.

«Από το πρωί άρχισε να φτάνει κατά κύματα ο κόσμος. Ντόπιοι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, περνούν από όλα τα περίπτερα και αγοράζουν διάφορα είδη. Όλοι οι εκθέτες συμπληρώνουμε τους πάγκους μας, με τα είδη που έχουν ήδη πουληθεί από το πρωί, γιατί συνήθως μετά το απόγευμα καταφθάνει περισσότερος κόσμος», μας είπε η γεωπόνος κ Αλεξία Κανακάρη, που δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για την επιτυχία της 3ης Ανθοκομικής έκθεσης-Γιορτής λουλουδιών της Ιεράπετρας.

Η πρόεδρος του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Μαρία Κουβάκη, φανερά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και την ανταπόκριση του κόσμου, μας είπε ότι, «ενώ δεν διαφημίστηκε σχεδόν καθόλου η 3η Γιορτή λουλουδιών της Ιεράπετρας, σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν, και ιδιαίτερα τους ‘’Διασπορείς’’ που μας προμήθευσαν Ελληνικούς σπόρους κηπευτικών, τους οποίους δώσαμε στο φυτώριο του κ Τάσου Αγγελάκη και μας παρέδωσε έτοιμα μικρά φυτά διαφόρων ποικιλιών, που δωρίζουμε με τη σειρά μας στους επισκέπτες μας».

Οι Ιεραπετρίτες αν και γνωρίζουν ότι θα πρέπει αυτό το καλοκαίρι, να κάνουν σωστή διαχείριση του λιγοστού διαθέσιμου νερού και να μειώσουν τις καταναλώσεις τους, στην ύδρευση και την άρδευση, εντούτοις προσπαθούν να ομορφύνουν εκλογικευμένα τα μπαλκόνια, τα παρτέρια και τους κήπους τους, επιμένοντας στα κλασσικά κρητικά λουλούδια και αρωματικά φυτά, που συναντά κανείς σε κάθε κρητική γειτονιά και σε κάθε παραδοσιακό χωριό.

Τα χρώματα και τα αρώματα της Κρήτης δε θα σταματήσουν ποτέ να λειτουργούν σαν βασικά υλικά της ψυχικής μας ισορροπίας και της καλής μας διάθεσης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News