default-image

Το πιο θερμό Σαββατοκύριακο της χρονιάς-Τι καιρό θα έχουμε την Πρωτομαγιά

Κρήτη
Το πιο θερμό Σαββατοκύριακο της χρονιάς-Τι καιρό θα έχουμε την Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με θερμοκρασίες σήμερα Κυριακή μέχρι και 35 βαθμούς Κελσίου, οδεύουμε σε μια άκρως καλοκαιρινή Πρωτομαγιά

Το πιο θερμό Σαββατοκύριακο μέχρι τώρα για το 2018 είναι αυτό για την Κρήτη. Πολύ καλές καιρικές συνθήκες, υψηλές θερμοκρασίες, ασθενείς άνεμοι, συνθέτουν ένα σκηνικό άκρως καλοκαιρινό που αν μη τι άλλο παραπέμπει τους πιο τολμηρούς να εξορμήσουν σε κοντινές και μη παραλίες για τα πρώτα μπάνια.

Σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα: Όπως και χθες, έτσι και σήμερα καλοκαιρία θα επικρατήσει, στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν σε γενικές γραμμές από ανατολικές διευθύνσεις. Συγκεκριμένα, η έντασή τους θα κυμανθεί στα 3 με 4 μποφόρ. Κατά τόπους, πάντως, ιδιαίτερα στις νότιες και τις ανατολικές περιοχές της Κρήτης, η ένταση των ανέμων θα φτάσει πρόσκαιρα και τα 5 μποφόρ.

Να αναφέρουμε πάντως και σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo, η Κρήτη σήμερα καταγράφει, ππρωτιά στο θέμα των θερμοκρασιών με 35 και 33άρια κατά τόπους.

Είναι χαρακτηριστικός άλλωστε ο σχετικός πίνακας που δημοσιεύεται και δείχνει ότι σήμερα στα Μάλια η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς κελσίου, στο Ηράκλειο και τα Σταυράκια , το Γάζι και την Αλικαρνασσό τους 33 βαθμούς.

Ο καιρός το επόμενο διήμερο 

Αύριο, θα εμφανιστούν στον κρητικό ουρανό κάποια σύννεφα. Ωστόσο, την Τρίτη, ανήμερα την Πρωτομαγιά, θα επικρατήσουν - εκ νέου - ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λέκκας, "στα δυτικά του νησιού οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση μεταξύ 3 και 4 μποφόρ".

Μίνι βουτιά” ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Αναλυτικότερα, την Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει καλός, ωστόσο αναμένονται και νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες. Ο Μανόλης Λέκκας, ο οποίος, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι δεν αναμένονται βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεθαύριο από βόρειες διευθύνσεις και η έντασή τους θα κυμανθεί στα 2 με 3 μποφόρ. Τοπικά, ωστόσο, οι βοριάδες θα πνέουν έως και 4 μποφόρ.

Εξάλλου, αναφορικά με τη θερμοκρασία, αυτή θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, με τον “υδράργυρο” να σημειώνει “μίνι βουτιά”.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά

Εντούτοις, την Τρίτη, ανήμερα την Πρωτομαγιά, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Κρήτη θα είναι εκ νέου ιδανικές. Συγκεκριμένα, το σκηνικό του καιρού θα βελτιωθεί σε σχέση με αυτό της Δευτέρας: Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, όπως σημείωσε ο Μανόλης Λέκκας, οι άνεμοι την Τρίτη θα πνέουν εξασθενημένοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News