Κρήτη

Καιρός για... βουτιές στην Κρήτη

Ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο με ζέστη και 30άρια οδηγούν τους Κρητικούς στις παραλίες.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το σαββατοκύριακο στην Κρήτη. Έτσι, ντόπιοι και επισκέπτες του νησιού μας θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το ιδανικό καιρικό σκηνικό και να εκδράμουν στις παραλίες, προκειμένου να απολαύσουν τα πρώτα τους μπάνια στη θάλασσα. Σύμφωνα, πάντως, με το μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, τη Δευτέρα θα εμφανιστούν στον κρητικό ουρανό κάποια σύννεφα. Ωστόσο, την Τρίτη, ανήμερα την Πρωτομαγιά, θα επικρατήσουν - εκ νέου - ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, ο Μανόλης Λέκκας ανέφερε ότι σήμερα Σάββατο θα επικρατήσει στο νησί μας πολύ καλός καιρός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο μετεωρολόγος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και η έντασή τους θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 3 μποφόρ. Στις δυτικές περιοχές της Κρήτης, πάντως, κατά τόπους, η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Εξάλλου, στις ανατολικές περιοχές του νησιού δεν αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων.

Αναφορικά με τη θερμοκρασία, οι ελάχιστες τιμές της στην Κρήτη θα κυμανθούν μεταξύ 14 και 16 βαθμών Κελσίου. Όπως επισήμανε, πάντως, ο Μανόλης Λέκκας στην εφημερίδα μας, η μέγιστη τιμή θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 28 βαθμών Κελσίου, κατά μέσο όρο. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι κατά τόπους, και ιδιαίτερα στις ανατολικές και νότιες περιοχές του νησιού μας, ο υδράργυρος θα “σκαρφαλώσει” ακόμη πιο ψηλά. Έτσι, σε κάποιες περιοχές της Κρήτης, όπως είναι η Μεσαρά και η Ιεράπετρα, η θερμοκρασία θα αγγίξει, ενδεχομένως και να ξεπεράσει, τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρία θα επικρατήσει, πάντως, στην Κρήτη και την Κυριακή. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, οι άνεμοι θα πνέουν σε γενικές γραμμές από ανατολικές διευθύνσεις. Συγκεκριμένα, η έντασή τους θα κυμανθεί στα 3 με 4 μποφόρ. Κατά τόπους, πάντως, ιδιαίτερα στις νότιες και τις ανατολικές περιοχές της Κρήτης, η ένταση των ανέμων θα φτάσει πρόσκαιρα και τα 5 μποφόρ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λέκκας, στα δυτικά του νησιού οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση μεταξύ 3 και 4 μποφόρ.


Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας θα κυμανθεί από 15 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου. Αναφορικά με τις μέγιστες τιμές, πάντως, αυτές αναμένεται να κυμανθούν, στην ανατολική Κρήτη μεταξύ 27 και 30 βαθμών Κελσίου. Πάντως, στις δυτικές περιοχές του νησιού μας, και ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι, όπως σήμερα Σάββατο, έτσι και αύριο είναι πολύ πιθανό στη νότια Κρήτη και σε περιοχές όπως είναι η Ιεράπετρα και η Μεσαρά το θερμόμετρο να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

“Μίνι βουτιά” ο υδράργυρος

Μεθαύριο Δευτέρα, ο καιρός θα παραμείνει καλός, ωστόσο αναμένονται και νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες. Αυτό ανέφερε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο Μανόλης Λέκκας, ο οποίος, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι δεν αναμένονται βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν τη Δευτέρα από βόρειες διευθύνσεις και η έντασή τους θα κυμανθεί στα 2 με 3 μποφόρ. Τοπικά, ωστόσο, οι βοριάδες θα πνέουν έως και 4 μποφόρ.
Εξάλλου, αναφορικά με τη θερμοκρασία, αυτή θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, με τον “υδράργυρο” να σημειώνει “μίνι βουτιά”.

Εντούτοις, την Τρίτη, ανήμερα την Πρωτομαγιά, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Κρήτη θα είναι εκ νέου ιδανικές. Συγκεκριμένα, το σκηνικό του καιρού θα βελτιωθεί σε σχέση με αυτό της Δευτέρας: Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, όπως σημείωσε ο Μανόλης Λέκκας, οι άνεμοι την Τρίτη θα πνέουν εξασθενημένοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια