Καιρός για... βουτιές στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός για... βουτιές στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο με ζέστη και 30άρια οδηγούν τους Κρητικούς στις παραλίες.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το σαββατοκύριακο στην Κρήτη. Έτσι, ντόπιοι και επισκέπτες του νησιού μας θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το ιδανικό καιρικό σκηνικό και να εκδράμουν στις παραλίες, προκειμένου να απολαύσουν τα πρώτα τους μπάνια στη θάλασσα. Σύμφωνα, πάντως, με το μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, τη Δευτέρα θα εμφανιστούν στον κρητικό ουρανό κάποια σύννεφα. Ωστόσο, την Τρίτη, ανήμερα την Πρωτομαγιά, θα επικρατήσουν - εκ νέου - ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, ο Μανόλης Λέκκας ανέφερε ότι σήμερα Σάββατο θα επικρατήσει στο νησί μας πολύ καλός καιρός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο μετεωρολόγος, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και η έντασή τους θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 3 μποφόρ. Στις δυτικές περιοχές της Κρήτης, πάντως, κατά τόπους, η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Εξάλλου, στις ανατολικές περιοχές του νησιού δεν αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων.

Αναφορικά με τη θερμοκρασία, οι ελάχιστες τιμές της στην Κρήτη θα κυμανθούν μεταξύ 14 και 16 βαθμών Κελσίου. Όπως επισήμανε, πάντως, ο Μανόλης Λέκκας στην εφημερίδα μας, η μέγιστη τιμή θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 28 βαθμών Κελσίου, κατά μέσο όρο. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι κατά τόπους, και ιδιαίτερα στις ανατολικές και νότιες περιοχές του νησιού μας, ο υδράργυρος θα “σκαρφαλώσει” ακόμη πιο ψηλά. Έτσι, σε κάποιες περιοχές της Κρήτης, όπως είναι η Μεσαρά και η Ιεράπετρα, η θερμοκρασία θα αγγίξει, ενδεχομένως και να ξεπεράσει, τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρία θα επικρατήσει, πάντως, στην Κρήτη και την Κυριακή. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, οι άνεμοι θα πνέουν σε γενικές γραμμές από ανατολικές διευθύνσεις. Συγκεκριμένα, η έντασή τους θα κυμανθεί στα 3 με 4 μποφόρ. Κατά τόπους, πάντως, ιδιαίτερα στις νότιες και τις ανατολικές περιοχές της Κρήτης, η ένταση των ανέμων θα φτάσει πρόσκαιρα και τα 5 μποφόρ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λέκκας, στα δυτικά του νησιού οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση μεταξύ 3 και 4 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News