Βρήκαν την εικόνα που «έκανε» φτερά - Τελούν Λειτουργία να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά

Κρήτη
Βρήκαν την εικόνα που «έκανε» φτερά - Τελούν Λειτουργία να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από ημέρες στην κεντρική εκκλησιάς του χωριού Καραβάδο του Δήμου Μίνωα πεδιάδος , έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία.

Μεσάνυχτα Τρίτης  προς Τετάρτη, άγνωστος ή άγνωστοι εισέβαλλαν στον ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και ανενόχλητοι σήκωσαν την εικόνα της Παναγίας μαζί με τα τάματα, σημαντικής αξίας, που είχαν τοποθετηθεί πάνω σε αυτήν .

Το πρωί της Τετάρτης, κάτοικος είδε ανοιχτό ένα από τα παράθυρα και κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Και ειδοποίησε την ενοριακή επιτροπή.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άνδρες του Α.Τ Αρκαλοχωρίου, μετέβησαν στην εκκλησία συλλέγοντας στοιχεία, παίρνοντας δαχτυλικά αποτυπώματα και ξεκινώντας έρευνες για τον εντοπισμό της εικόνας.

Ωστόσο σε μία από τις επισκέψεις του εφημέριου π. Γεώργιου μέσα στην εκκλησία, έκπληκτος καθώς μπήκε στον χώρο του ιερού ,εντόπισε την εικόνα χωρίς όμως πάνω σε αυτήν να υπάρχουν τα αφιερώματα.

Η είδηση σκόρπισε χαρά σε κλήρο και πιστούς, ωστόσο από την άλλη υπάρχουν ερωτήματα γύρω από την υπόθεση. Τι ακριβώς συνέβη και πώς από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε η εικόνα που «είχε κάνει φτερά» για λίγες ώρες , σε ένα σημείο της εκκλησίας, όχι βέβαια και τόσο εύκολα προσεγγίσιμο.

Η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί με το συμβάν και σίγουρα οι κάτοικοι είναι  επιφυλακτικοί για το τι έχει γίνει με την εικόνα. Απόψε, χοροστατούντος του ιεροκήρυκα π. Μελχισεδέκ Αμπελικάκη, θα τελεστεί παράκληση προς τιμήν την Υπεραγίας Θεοτόκου και Θ.Λειτουργία που βρέθηκε η εικόνα και θα προσευχηθούμε στην χάρη της να μην ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News