Κρήτη

«Πρεμιέρα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο

Φόβοι στην αγορά και προτάσεις παρέμβασης

Κινδυνεύουν να χαθούν οι περιουσίες 80.000 επιχειρηματιών το 2018

Ήδη στην πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί 20 πλειστηριασμοί, οι οποίοι αφορούν κυρίως σε επιχειρήσεις και μεγάλα ακίνητα, με τις οφειλές να προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ. 
Το ελληνικό Δημόσιο θα διενεργήσει για πρώτη φορά πλειστηριασμό στην εμπορική τιμή του ακινήτου και όχι στην αντικειμενική του αξία.

«Σήμερα συνειδητοποιούμε τι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε οι μικρομεσαίοι και πως οι περιουσίες μας θ’ αλλάζουν χέρια σε μία νύχτα» η θέση του προέδρου του ΕΣΗ και ΟΕΣΚ Μανόλη Κουμαντάκη στο Ράδιο 98,4.
Όπως ανέφερε παραγωγικοί, οικονομικοί φορείς κι επιμελητήρια, σε τοπικό επίπεδο, βρίσκονται σε φάση κατάρτισης πρότασης – παρέμβασης προς την Κυβέρνηση για την προστασία της επαγγελματικής τους στέγης και της πρώτης κατοικίας.
Καμία σχέση με την πραγματικότητα σύμφωνα με τον ίδιο και οι δηλώσεις Γιουνκέρ περί επιστροφής σε κανονικότητα από τον Αύγουστο.

«Για αφελείς και το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο» το σχόλια του προέδρου της ΟΕΒΕΝΗ

 «80.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα κινδυνεύουν άμεσα με δεσμεύσεις  και πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του χρόνου, παράλληλα με την αύξηση της ανεργίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης.
Το 22 % επιχειρήσεων δηλώνουν καθόλου κέρδη και το 44% κέρδη έως 10.000€ διαπιστώνει, εξάλλου και το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ .
«Ζητείτε ελπίδα για τη σωτηρία της αγοράς» λέει ο πρόεδρος του ΟΕΚ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σισαμάκης.

«Από σήμερα εκτός τους στρατηγικούς κακοπληρωτές δεν προστατεύεται τίποτα άλλο» συνέχισε.
«Έχουμε υποστεί αρκετά μέχρι σήμερα κι αν από τον Αύγουστο τα πράγματα δεν αλλάξουν όπως δεσμεύεται το κράτος, που τα θέλει όλα δικά του, Μονά-Ζυγά,  οι ενδείξεις οδηγούν σε κοινωνικές αναταραχές» συμπλήρωσε.  

 

Σχόλια