Κρήτη

Με τιμές υποδέχτηκε και το Ηράκλειο το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής

Πλήθος κόσμου στην υποδοχή του άφθαρτου χεριού της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και στο Ηράκλειο - Με δέος και κατάνυξη οι πιστοί σχηματίζουν ουρές έξω και μέσα στην εκκλησία

Με τιμές, δέος και κατάνυξη μετά τα Χανιά, υποδέχτηκε το Ηράκλειο το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.

Πλήθος πιστών το υποδέχτηκε αρχικά στη διασταύρωση των οδών Ατλαντίδος και Φοίνικος, όπου ακολούθησε και λιτανευτική πομπή με κατεύθυνση προς τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας, στην είσοδο του οποίου έγινε επίσημη υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Ακολούθησε δέηση και ιερή παράκληση στην Αγία Μαγδαληνή, ενώ στις 6 το απόγευμα τελέστηκε εσπερινός και παράκληση του Τιμίου Σταυρού.

Εκατοντάδες είναι οι πιστοί που συρρέουν στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας Μασταμπά, από τις 11 το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, για να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο, που, το οποίο έχει συνδεθεί με αναρίθμητα θαύματα. 

Μεγάλη ουρά έχει σχηματιστεί έξω και μέσα από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας Μασταμπά, όπου οι πιστοί κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι, περιμένουν υπομονετικά για να προσκυνήσουν το τίμιο κειμήλιο και να πάρουν την ευλογία.

Έχουν καταγραφεί πολλά θαύματα

Το χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής είναι άφθαρτο, με το δέρμα και τους τένοντες, διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και ευωδιάζει. Έχουν καταγραφεί πολλά θαύματα στην Ιερά Μονή που το φιλοξενεί, γι’ αυτό και θεωρείται ως δεύτερος κτήτορας της Σιμωνόπετρας, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή. 

Το ιερό κειμήλιο θα παραμείνει στο Ηράκλειο και στον Ιερό Ναό Παναγίτσας Μασταμπά, μέχρι και την Κυριακή 29 Απριλίου.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 7 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και ώρα 6 το απόγευμα ο Εσπερινός και οι χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.

Το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 7 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιεμανδρίτη π. Βαρθολομαίου Βογιατζόγλου, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Επανωσήφη και το απόγευμα στις 6 θα τελεστεί εσπερινός και ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων.

Την Κυριακή 29 Απριλίου θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 7 το πρωί, ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Μεθοδίου Βερνιδάκη, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ώρα 6 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και χαιρετισμοί της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Σχόλια