Κρήτη

Η Κρητικιά Μαρία Νταλέκος περιγράφει: Έτσι βίωσα την επίθεση του τρόμου στο Τορόντο

Που βρισκόταν η Μαρία όταν το βαν σκόρπισε το θάνατο στο Τορόντο

Μία Ελληνίδα με κρητικές ρίζες, στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή την στιγμή της επίθεσης στο Τορόντο του Καναδά καθώς έτυχε να βρίσκεται μόλις μερικά τετράγωνα πιο πέρα.


Ο λόγος για την Μαρία Νταλέκος, την γνωστή συγγραφέα -παραγωγό, η οποία ήταν σε εξωτερική δουλειά, ελάχιστα χιλιόμετρα μακρύτερα και όταν κατέβηκε να πάρει το τραμ, νέκρωσαν τα πάντα στην ευρύτερη περιοχή.


Ήταν η στιγμή της επίθεσης. Η στιγμή που οδηγός ρίχνει ένα νοικιασμένο λευκό βαν πάνω σε πλήθος πεζών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δεκαπέντε.


«Έτυχε να είμαι μερικά οικοδομικά τετράγωνα πιο πέρα, για εξωτερική δουλειά. Κατέβηκα να πάρω τη συγκοινωνία για να επιστρέψω στη δουλειά μου και τίποτα δεν δούλευε. Όλα είχαν νεκρώσει. Παντού σιγή αλλά και σειρήνες», τονίζει μεταξύ άλλων στο neakriti.g, η Μαρία Νταλέκος.


Σε κλάσματα δευτερολέπτου, τα νέα μαθεύτηκαν και ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας «κάλυψε» τα πάντα. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου αστραπιαία χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν Έλληνες μέσα στους νεκρούς και τους τραυματίες.


«Με έπαιρναν όλοι και ρωτούσαν αν είμαι καλά. Τι έγινε, που ήμουν την ώρα της επίθεσης. Και από την Ελλάδα δέχτηκα πολλά τηλέφωνα».
Η όμορφη Μαρία με τον προπάππου της να κατάγεται από τους Καννάβους Ηρακλείου, η οποία και είχε έρθει στην Κρήτη τον Μάρτιο του 2017 έχοντας πλέον ηρεμήσει από το τρομοκρατικό χτύπημα αναφέρεται γενικότερα στο αίσθημα ασφάλειας που διέπει τη χώρα του Καναδά.


«Ο Καναδάς είναι χώρα με μεγάλη ασφάλεια και με τον τρόπο που ενεργεί η κυβέρνηση ζούμε με απόλυτη ασφάλεια. Υπάρχει πλέον ηρεμία στην πόλη και έχουμε επανέλθει στους ρυθμούς μας.


Ενώ η ίδια σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους δικούς της ανθρώπους και διαδικτυακούς φίλους, προχώρησε και σε μια σχετική ανάρτηση στο Facebook, δηλώνοντας ασφαλής στην περιοχή του συμβάντος.

Πάντως η Κρήτη πάντα θα βρίσκεται μέσα στην καρδιά της με το δεδομένο ότι ο προπάππους της κατάγεται από τους Κουνάβους , ενώ όπως είχε εκμυστηρευτεί και η ίδια τον Μάρτιο του 2017 που είχε επισκεφθεί το νησί μας, έχει στα σκαριά μία ταινία, τα γυρίσματα της οποίας ,όπως είναι φυσικό θα περιλαμβάνουν και την μεγαλόνησο.

Πού κινούνται οι έρευνες των αρχών 

Ένα «αινιγματικό μήνυμα» στα social media είχε αφήσει ο 25χρονος Άλεκ Μινάσιαν, ο άνθρωπος που εξαπέλυσε επίθεση με το φορτηγάκι του σε πεζούς στο Τορόντο, σκοτώνοντας 10 άτομα και τραυματίζοντας πολλούς άλλους. Αυτό το μήνυμα έχει μπει στο επίκεντρο της έρευνας των Αρχών, που προσπαθούν να βρουν το κίνητρό του.

Ένα στοιχείο που ίσως εξηγεί το κίνητρο της πράξης του ήρθε στο φως την Τρίτη, όταν ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook επιβεβαίωσε πως πριν από την επίθεση, είχε αναρτήσει ένα κείμενο στην οποία έκανε λόγο για «εξέγερση εναντίον της αναγκαστικής αγαμίας» («incel rebellion»).

Σχόλια