Πρώτος σε σταυρούς ο Αλέκος Στεφανάκης

Κρήτη
Πρώτος σε σταυρούς ο Αλέκος Στεφανάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κτηνίατρος Αλέκος Στεφανάκης - απερχόμενος πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επικεφαλής της Γεωτεχνικής Ενότητας Κρήτης - ήταν και σε αυτές τις εκλογές ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης των γεωτεχνικών.

Ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά ότι, αμέσως μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και τη συγκρότηση της διοίκησης σε Σώμα, η πρώτη προτεραιότητα στη δράση του φορέα θα είναι η εκπόνηση συνολικής πρότασης για την αντιμετώπιση της ξηρασίας στο νησί μας.

«Ο πρώτος στόχος - και έχω δεσμευτεί εγώ και το έχω κουβεντιάσει και με τους συναδέλφους, γιατί είναι κοινωνική απαίτηση - είναι να δημιουργηθεί μια επιστημονική ομάδα εργασίας απ' όλους τους κλάδους των γεωτεχνικών, για να καταθέσουμε μια μελέτη για τους τρόπους δράσης και αντιμετώπισης του προβλήματος της ξηρασίας, εξοικονόμησης νερού. Είναι η πρώτη πρόταση και τη χρωστούμε στην κοινωνία. Πρέπει να συμμετάσχουν πολλοί επιστήμονες μαζί. Δεν είναι μόνο οι γεωλόγοι. Δεν είναι μόνο οι γεωπόνοι. Δεν είναι μόνο οι κτηνίατροι. Είναι όλα τα μέλη του ΓΕΩΤΕΕ. Πιθανόν θα ενσωματώσουμε και ανθρώπους από άλλους κλάδους και από άλλα Επιμελητήρια, όπως το ΤΕΕ. Και να φτιάξουμε μια ομάδα εργασίας που θα καταθέσει στην Περιφέρεια Κρήτης μια εμπεριστατωμένη πρόταση, με τρόπους δράσης και δουλειάς, για να προσφέρουμε αυτό το έργο στην κοινωνία. Αυτό είναι το ΓΕΩΤΕΕ. Έτσι πρέπει να δουλέψει. Και το Παράρτημα Κρήτης έτσι δουλεύει».

Στο μεταξύ, ο κ. Στεφανάκης, αφού ευχαρίστησε τους γεωτεχνικούς για την ανάδειξη και πάλι της παράταξής του στην πρώτη θέση, στη διάρκεια των εκλογών της περασμένης Κυριακής, τόνισε ότι αποτελεί πολύ σοβαρό πρόβλημα η τεράστια αποχή, που ξεπερνάει και το 80% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Και μίλησε για ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει με κάθε τρόπο να αντιμετωπιστεί.

Καταλήγοντας, ο γνωστός επιστήμονας τόνισε ότι το ΓΕΩΤΕΕ είναι ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας και δε θα πρέπει οι γεωτεχνικοί να το βλέπουν σαν συνδικαλιστικό τους όργανο.

«Για το συνδικαλισμό έχουμε τους συλλόγους», όπως χαρακτηριστικά μας είπε, ενώ ζήτησε μεγαλύτερο εθελοντισμό από τους γεωτεχνικούς, καθώς «το ΓΕΩΤΕΕ στερείται γραμματειακής υποστήριξης τα τελευταία χρόνια και χρειαζόμαστε τον εθελοντισμό των συναδέλφων»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News