default-image

Επιλέξτε χώρο για τον πολιτικό σας γάμο πλέον και εκτός δημαρχείου

Κρήτη
Επιλέξτε χώρο για τον πολιτικό σας γάμο πλέον και εκτός δημαρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για πολιτικούς γάμους σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους των Χανίων, μετά από απόφαση της δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, τα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν θα μπορούν να επιλέξουν πού θέλουν να γίνει η τελετή του πολιτικού τους γάμου, ανάμεσα σε πέντε σημεία, τα οποία βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου Χανίων και είναι τα εξής: το πάρκο της βίλας Κούνδουρου, το πάρκο Νέας Χώρας, η περιοχή ΣΟΔΥ Προφήτη Ηλία, η περιοχή των Αγίων Αποστόλων και η πύλη Σαμπιονάρα.

Σύμφωνα με την απόφαση, στους συγκεκριμένους χώρους θα τελούνται πολιτικοί γάμοι από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνου.

Η απόφαση στοχεύει στην ενίσχυση του γαμήλιου τουρισμού στην περιοχή των Χανίων, ενώ, εκτός από τους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, υπάρχει η δυνατότητα τέλεσης πολιτικών γάμων στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου της πόλης, καθώς και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις προθέσεις του Δήμου είναι η τέλεση πολιτικών γάμων και σε σημεία που βρίσκονται στο παλιό λιμάνι της πόλης, ωστόσο γι’ αυτό απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Για τον καθορισμό του ποσού των τελών τέλεσης πολιτικών γάμων στους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους θα αποφασίσει, στη σημερινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News