Ατύχημα σε σχολείο - Σφηνώθηκε στα κάγκελα και του κάρφωσε σίδερο

Κρήτη
Ατύχημα σε σχολείο - Σφηνώθηκε στα κάγκελα και του κάρφωσε σίδερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι σε σχολείου του Ηρακλείου, επι της οδού, Δουκός Μποφόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ένας 15χρονος, πήγε να πηδήξει από τον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, που γειτνιάζουν με την παλιά εμπορική και να βρεθεί πιθανότατα εντός του 6ου γυμνασίου, αλλά η προσπάθεια του απέτυχε, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί στα κάγκελα.

Ενώ εκτός του ότι εγκλωβίστηκε, τραυματίστηκε και σοβαρά.

Στο σημείο τάχιστα η ΕΜΑΚ , όχημα της πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου, με τον απεγκλωβισμό του νεαρού ατόμου, να δοθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Όπως αποδείχτηκε πάντως, επρόκειτο για δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού, με τους διασώστες να κόβουν κάγκελα για να «ξεμπλοκάρουν» τον τραυματία.

Τελικά κατάφεραν πολύ γρήγορα να απεγκλωβίσουν το νεαρό άτομο, με καρφωμένο όμως το μέρος από τα κάγκελα στο σώμα του και μάλιστα μεταξύ οπίσθιου μηρού και εμπρόσθιας κοιλιακής χώρας.

Μεταφέρθηκε με αιμορραγία στο νοσοκομείου, με τη συνοδεία γιατρού και έχοντας ήδη ενημερωθεί τα ΤΕΠ και το χειρουργικό για την άμεση παραλαβή του και την εισαγωγή του, στο χειρουργικό.

«Με την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία και θα ακολουθήσει χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί το ξένο σώμα. Ήδη βρίσκεται επί ποδός , μια ομάδα γιατρών ,ανάμεσα τους αγγειοχειρουργοί, ορθοπεδικοί και αναισθησιολόγοι, ενώ κοινό μέλημα όλων το γεγονός ότι θα πρέπει να διαπιστώσουν αν η εισβολή του ξένου σώματος έχει προκαλέσει και άλλες βλάβες», ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr ο υποδιοικητής του νοσοκομείου κ.Φανιουργιάκης.

«Είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει επαφή με το περιβάλλον, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχει ξεφύγει τον κίνδυνο», πρόσθεσε ο υποδιοικητής.

Επίσης άλλα στοιχεία αναφέρουν ότι ο ίδιος επιχείρησε να κάνει το άλμα, παρέα και με άλλα άτομα τα οποία και δεν τραυματίστηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News