Ο π. Γεώργιος που γίνεται... παπά - Σπανούλης στο παρκέ

Κρήτη
Ο π. Γεώργιος που γίνεται... παπά - Σπανούλης στο παρκέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το χωριό Χώνος φτάνει στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ηροδότου ο π. Γεώργιος.

Είναι ο πατέρας Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης. Η ενορία του βρίσκεται στο χωριό Χώνος, όμως η εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» τον συνάντησε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ηροδότου.

Ο πατέρας Γεώργιος είναι βασικό μέλος της ομάδας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων η οποία συμμετέχει στο εργασιακό πρωτάθλημα. Οι προπονήσεις καθημερινές και φαίνεται ότι ο ιερέας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις του.

«Είναι κάτι το οποίο με γεμίζει. Ο αθλητισμός είναι κάτι ασύλληπτο. Έχει μόνο καλά να προσφέρει» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πατέρας Γεώργιος.

Όσον αφορά στο πώς βοηθά το μπάσκετ το λειτούργημά του, ο ίδιος τονίζει πως «η επικοινωνία με τους ανθρώπους πρέπει να είναι ένα στοιχείο που αν μη τι άλλο λείπει από την Εκκλησία και είναι ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει να σταθούμε. Ο αθλητισμός λοιπόν με βοηθάει ώστε να επικοινωνήσω με κάποιους που αλλιώς δε θα μπορούσα να επικοινωνήσω».

Πώς τον αντιμετωπίζουν όμως αντίπαλοι και συμπαίκτες όταν μαθαίνουν πως ο ίδιος είναι παπάς; Όπως λέει ο πατέρας Γεώργιος, δε θα παίξουν πιο… χαλαρά. Το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να προσέξουν πώς θα εκφραστούν, τι λέξεις θα χρησιμοποιήσουν.

Την ίδια ώρα, μαζί με τον πατέρα Γεώργιο οι δημοσιογράφοι Νικολέτα Σφακιανάκη και Μπάμπης Σαββίδης έβαλαν για λίγο τα αθλητικά τους, ανασκουμπώθηκαν, άφησαν στην άκρη τα… πουκάμισα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο παρκέ!

Δείτε τη συνέντευξη του πατέρα Γεώργιου στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News