Ελένη και Διονύσης: Άφησαν «πίσω» την Ελλάδα και διέπρεψαν στο εξωτερικό

Κρήτη
Ελένη και Διονύσης: Άφησαν «πίσω» την Ελλάδα και διέπρεψαν στο εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Eλένη και ο Διονύσης δύο νέoι άνθρωποι που την εποχή της κρίσης άφησαν την Ελλάδα για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή αλλά και για να κάνουν πράξη τις γνώσεις που απέκτησαν από τις πολύ καλές σπουδές τους.

Οι δύο νέοι μίλησαν στην εκπομπή "Ώρα Αιχμής" για τις συνθήκες της μετανάστευσης αλλά και για το πόσο δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση να αφήσεις πίσω οικογένεια και πατρίδα για να κυνηγήσεις τα όνειρα σου.

Άλλαξε τρεις φορές χώρα η Ελένη Αρμάου

Η Ελένη Αρμάου κατάγεται από το Ηράκλειο, βρέθηκε ως εκπαιδευτικός στο διεθνές σχολείο στην Κωσταντινούπολη κάτω από δύσκολες συνθήκες και σήμερα διδάσκει στο ίδιο σχολείο στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Άλλαξε τρεις φορές χώρα μέχρι να καταλήξει στην Γερμανία όπου σήμερα ζει.

Δ.Λιανός: Δεν θυμώνω με την Ελλάδα

Ο Διονύσης Λιανός μιλώντας στην ίδια εκπομπή τόνισε ότι "μοιράζεται" ανάμεσα σε δύο χώρες την Γαλλία και την Ελβετιά και σήμερα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο κέντρο ελληνικής γλώσσας και τέχνης στην Γενεύη.''Δεν θυμώνω με την Ελλάδα . Ήμουν μπογιατζής μαζί με το γαμπρό μου και σήμερα διδάσκω τη γλώσσα της χώρας μου στην Γενευή''.

 Στο ερώτημα αν θέλει να γυρίσει στην πατρίδα μας ο Διονύσης απάντησε χαρακτηριστικα'' δεν υπάρχει μέρα που δεν σκέφτομαι την επιστροφή...μακάρι. Όταν θα έρθει αυτή η μέρα θα πάρω το σκύλο μου και θα γυρίσουμε στην Ελλάδα''.

Οι δύο ιστορίες προκάλεσαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών που άκουσαν από "πρώτο χέρι" τι βιώνει ένας Έλληνας όταν αναζητά μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό.

Δείτε τα αποσπάσματα από την εκπομπή "'Ωρα Αιχμής" 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News