Κρήτη

Ένα ακόμη «πρόσωπο» έκρυβε ο… μαϊμού ταγματάρχης και... διοικητής ΕΥΠ

Ο 46χρονος έχει ήδη καταδικαστεί για απάτη σε βάρος πολυάριθμων θυμάτων του.

Μια νέα πτυχή στην υπόθεση σύλληψης και καταδίκης του 46χρονου που παρίστανε από τον ταγματάρχη μέχρι το διοικητή της ΕΥΠ και το διευθυντή της Ασφάλειας Ηρακλείου έφερε χθες στο φως η “ΚΡΗΤΗ TV”.


Όπως αποκάλυψε, οι αστυνομικές Αρχές έχουν ζητήσει εκτεταμένο έλεγχο στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, όπου εργαζόταν μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά στην ψηφιοποίηση του αρχείου της υπηρεσίας.


Ο 46χρονος, που καταδικάστηκε για απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που του ζητούσαν εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο, όπως αποκαλύπτεται, είχε ένα ακόμη πρόσωπο. Εργαζόταν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ και ήταν πρόσωπο- “κλειδί” στη διαδικασία ψηφιοποίησης του αρχείου της υπηρεσίας αποκτώντας πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματα, καλλιεργώντας αριστοτεχνικά κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, αλλά και τους συναλλασσόμενους.


«Δεν είχε πρόσβαση στο σύστημα του υπουργείου Μεταφορών», διεμήνυσαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και κύκλοι της υπηρεσίας, όπου όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλαξαν άρον-άρον οι ηλεκτρονικοί κωδικοί και “κλείδωσαν” καίρια τμήματα, ώστε να ξεκινήσει ο έλεγχος που ζήτησε η Ασφάλεια Ηρακλείου.


Ο 46χρονος είχε καλλιεργήσει άψογη έξωθεν μαρτυρία, χωρίς κανείς, όπως φαίνεται, να προβληματιστεί για την παρουσία του εκεί, ακόμη και μετά τη λήξη των συμβάσεων που είχαν γίνει μέσω του ΟΑΕΔ για συνολικά 100 άτομα που έχουν απασχοληθεί μέχρι στιγμής στο έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών.


Θυμίζουμε ότι ο 46χρονος καταδικάστηκε για απάτη σε βάρος πολυάριθμων θυμάτων του, στους οποίους εμφανιζόταν ταγματάρχης, διοικητής της ΕΥΠ, είτε ως διευθυντής της Ασφάλειας Ηρακλείου. Έπινε καφέ φορώντας στολή και έταζε μεταθέσεις, ενώ με κουστούμι έταζε ρυθμίσεις χρεών σε ταμεία και οργανισμούς, με το αζημίωτο. Όπως στην περίπτωση ταβερνιάρη από το Λασίθι, από τον οποίο απέσπασε 4.000 ευρώ για να μεταθέσει τον γιο του, να του βρει δουλειά, αλλά και να ρυθμίσει το χρέος του προς τη ΔΕΗ...

Σχόλια