Ελούντα: Φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας

Κρήτη
Ελούντα: Φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοιραίο έμελλε να είναι το μεροκάματο για τον άτυχο άνδρα από την Ελούντα όταν έπεσε από ύψος 40 μέτρων.

Ο 42χρονος πατέρας ενός παιδιού ήταν χειριστής σε φορτωτή και εκτελούσε εργασίες σε δρόμο στην Ελούντα. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του μηχανήματος και έπεσε στη θάλασσα από ύψος 40 μέτρων.

Τον άνδρα, που ήταν πατέρας ενός 5χρονου παιδιού, παρέλαβε και μετέφερε στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου πλωτό σκάφος του Λιμενικού και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον εργάτη και οικογενειάρχη, γνωστό στην τοπική κοινωνία της Ελούντας. Ο 42χρονος άφησε την τελευταία του πνοή ακαριαία προτού να πέσει στη θάλασσα, αφού έφερε πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι και το σώμα.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης στο νοσοκομείο

Ο εργάτης έφερε κατάγματα στη γνάθο, τον αυχένα καθώς και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο neakriti.gr η Διοικήτρια του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κα. Μαρία Σπινθούρη. Συνεπώς ο θάνατος του οφείλεται σε "σε διατομή του νωτιαίου μυελού", όπως ανέφερε η Διοικήτρια.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου μεταφέρθηκε η σορός του έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς ωστόσο να επανέλθει ο άτυχος 42χρονος.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι χωρίς σφυγμό, ωστόσο το δυστύχημα είχε συμβεί αρκετή ώρα νωρίτερα.

Aνακοίνωση για το δυστύχημα εξέδωσε το Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Ηρακλείου όπου αναφέρεται:

«Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν τα εργατικά ατυχήματα στην Κρήτη, με θύματα χειριστές μηχανημάτων. Με αφορμή το νέο Εργατικό Δυστύχημα, που σημειώθηκε στην Ελούντα, με θύμα έναν 40χρονο συνάδερφο, χειριστή μηχανήματος, που εκτελούσε έργα στην περιοχή, το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων ν. Ηρακλείου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέρφου.

Εκφράζουμε, παράλληλα την αγανάκτησή μας, καθώς  αν και δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, παραμένουμε στην 1η θέση του Πίνακα των Εργατικών Ατυχημάτων στην χώρα.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να γυρνούν την πλάτη στα προβλήματα του κλάδου μας, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των συναδέρφων μας στα εκτελούμενα έργα.

Η «μαύρη εργασία», αλλά και η ανεργία στον κλάδο  σε πολλές περιπτώσεις κρατάει τα στόματα κλειστά.  Οι συνάδερφοί μας καθημερινά θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο, μην μπορώντας να αντιδράσουν.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν άμεσα ουσιαστικούς ελέγχους, ώστε οι υπεύθυνοι  να αναγκαστούν να λάβουν μέτρα ασφαλείας, πρoτού θρηνήσουμε και άλλους συναδέρφους   και η μαύρη λίστα των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων μεγαλώσει ακόμα περισσότερο».

Παρακολουθήστε σχετικό video της μεταφοράς τη σορού με πλωτό σκάφος του λιμενικού, από την Ελούντα στον Άγιο Νικόλαο, συμφωνα με το anatolh.com.

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον 42χρονο την Τρίτη 24 Απριλίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στις 4 το απόγευμα, όπου θα τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία του άτυχου άνδρα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News